Recidyvistas ir jo auka susikeitė vietomis: pogrindžio teismai veikia greičiau už oficialius

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismui perduota byla, kurios nukentėjusysis, nepaisant to, kad jam buvo perdurtas plautis, nenori būti nukentėjusiuoju. Šis įvykio metu dar 18-likos neturėjęs asmuo iš viso atsisakė duoti parodymus – elgiasi pagal nerašytas nusikalstamo pasaulio taisykles. Už jo sunkų sveikatos sutrikdymą bus teisiamas dvigubai vyresnis recidyvistas, kuris, portalo kauno.diena.lt žiniomis, kol ši byla buvo rengiama teismui, jau ne kartą buvo užpultas ir sumuštas.

Pragertų Joninių šleifas

Minėtas įvykio metu dar 18-likos neturėjęs asmuo buvo sunkiai sužalotas vėlų 2023-ųjų birželio 26-osios vakarą viename V. Krėvės prospekto daugiabutyje.

Kaip jau rašyta, Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius to pirmadienio įvykius šalyje prasidėjo nuo pranešimo apie šią neeilinę dvikovą, įvykusią apie 23.40 val. minėto bendrabučio tipo daugiabučio koridoriuje. Po jos į ligoninę skubiai išvežtas sunkius sužalojimus patyręs septyniolikmetis, kuriam iki pilnametystės dar buvo keli mėnesiai. Ir sulaikytas įtariamasis jo sužalojimu, kuriam nustatytas vidutinis (1,79 prom.) girtumas.

Iš pradžių dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą. Tačiau, pabendravus su septyniolikmetį operavusiais ir reanimacijoje jam pagalbą teikiančiais medikais, šis tyrimas perkvalifikuotas į sunkų sveikatos sutrikdymą.

Išsiblaivęs Kauno policijos areštinėje, šiuo nusikaltimu įtariamas 34-erių Darius Kondrotas, kurio biografijoje jau buvo du teistumai už plėšimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą Lietuvoje bei vienas – Anglijoje, beje, pats pradėjęs minti teismų slenksčius nuo septyniolikos, teigė, kad griebėsi peilio gindamasis.

Į būtinąją gintį nepanašu

D. Kondrotas pasakojo, kad tą vėlų vakarą, begirtaujant namuose su draugais, suskambo durų skambutis. Dirstelėjus per durų akutę, už jų stovėjo pažįstama mergina.

Tačiau atidarius duris, į butą įsiveržė netoliese slėpęsi keli vyrai. Aršiausiai buvo nusiteikęs jau minėtas septyniolikmetis, kaip greitai tapo aišku, atėjęs aiškintis dėl incidento, per kurį buto šeimininkas esą išvakarėse nuskriaudė jo draugę – patampė ją viešojo transporto stotelėje už plaukų.

Įtariamasis sunkiu septyniolikmečio sveikatos sutrikdymu tikino, kad griebėsi peilio, nes gynėsi nuo įsibrovėlių, kurie pradėjo prieš jį smurtauti.

Tačiau teisėsaugininkai išsiaiškino, kad į būtinąją gynybą tai buvo nepanašu, nes užpultajam pavyko užsirakinti nuo įsibrovėlių tualete. O šiame, neturint virtuvės, buvo laikomi ir maisto ruošai naudojami peiliai. Stvėręs vieną iš jų, buto šeimininkas pavijo septyniolikmetį ir šio palydą jau beišeinantį iš jo namų – koridoriuje. Ir smogė juo keturis kartus septyniolikmečiui į nugarą.

Panašiai, kaip įtariamasis, apie šio įvykio aplinkybes pasakojo ir jo sugėrovai, teigę, kad ne viską matę, nes iš baimės taip pat užsidarę kambaryje.

Perspektyva nekokia

Teisėsaugininkai nustatė, kad septyniolikmečio, kuris buvo šių santykių aiškinimosi organizatoriumi, palydoje buvo ir jo tėvas. Šis parodymus davė – esą sūnus buvo paprašęs jį palydėti iki vieno buto, bet nesakė, ko ten eina.

Tačiau septyniolikmečio tėvas tikino, kad į minėtą butą su sūnumi nėjo – liko jo laukti laiptų apačioje, nes turi lygtinį teistumą ir nenorėjo prisidaryti problemų. Savo pasakojimą, kuriuo teisėsaugininkai nelinkę besąlygiškai tikėti, jis linkęs baigti tuo, kad matė, jog grįžtantį sūnų kažkas atsiveja.

Buvo apklausta ir septyniolikmečio draugė, dėl kurios jis ir organizavo šį „kryžiaus žygį“. Ir šios merginos draugė, buvusi tada kartu su ja viešojo transporto stotelėje, kurioje įtariamasis neneigė leidęs sau paauklėti septyniolikmečio merginą – esą už tai, kad ji veda iš kelio jo draugę.

Iš pradžių D. Kondrotas buvo suimtas trims mėnesiams. Tačiau prieš teismą jis jau stos būdamas laisvėje. Nors, paleidus D. Kondrotą iš suėmimo, buvo tekę skelbti jo paiešką, nes jis jau nieko nebeįsileidžia į savo namus. Ir, kaip jau užsiminta, kai tik iš jų išeina, yra sumušamas.

Pagal pareikštą kaltinimą – sunkus sveikatos sutrikdymas, D. Kondrotui gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. 5226 eurų ieškinį už nukentėjusiojo gydymą jam yra pareiškusi ir Valstybinė ligonių kasa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanukas

Antanukas portretas
Paini istorija, o teisybės mes nesužinosim!

tegul už gydymą susimoka

tegul už gydymą susimoka portretas
ir baigsis mandravojimas, garantuotai ten niekur nedirbantys atmatos

Pypiec

Pypiec portretas
Na ir teisėtvarka... Jei esi savo būste - panaudotas smurtas prieš bet kokį įsibrovėlį yra būtinoji gintis. Matyt teisėjas rusas ir galvoja, kad užpulti kitą šalį ir kaltinti piliečius besipriešinimu yra normalu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių