Pareigūnams įkliuvęs girtas vairuotojas neišsisukinėjo: vakare gėriau, ryte „taisiau sveikatą“

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities pareigūnai sausio 2-8 dienomis, tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais jie užfiksavo 348 greičio viršijimo atvejus.

Sausio 8 d. apie 21.30 val. Kaune, Varnių gatvėje, automobilis „Mercedes-Benz“, kur leistinas važiavimo greitis – 50 km/val., važiavo 131 km/val. greičiu. Automobilio savininkui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Tą pačią dieną apie 11.50 val. Kauno rajone, kelyje A6, automobilį „Tesla“ vairavo neblaivus 47-erių vyras. Vairuotojas prisipažino pareigūnams, kad iš vakaro vartojo alkoholinius gėrimus, o rytą atsikėlęs „sveikatą taisė“ stipriais gėrimais ir sėdo prie automobilio vairo. Vyrui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,11 prom.

Savaitgalį policijos pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Per jas Kauno mieste ir rajone, Kaišiadorių, Jonavos ir Kėdainių rajonuose patikrinta daugiau nei 5 tūkst. transporto priemonių.

Pareigūnams pavyko išaiškinti dvylika neblaivių vairuotojų, kurių girtumo laipsnis svyravo nuo 0,55 prom. iki 2,11 prom. Vykdydami priemones jie užfiksavo ir kitų KET pažeidimų.

Iš viso per savaitę nustatyta keturiolika neblaivių automobilio vairuotojų ir tiek pat asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais nėra žuvusių eismo dalyvių, dvylika – sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių