Savaitgalio pamokos šalies keliuose: girti vairuotojai – dar ne didžiausias pavojus

  • Teksto dydis:

Praėjęs savaitgalis šalies keliuose iš pirmo žvilgsnio, kaip vasarą, buvo tradicinis. Ir vėl neapsieita be nelaimių, susijusių su motociklininkais, elektrinių paspirtukų vairuotojais bei dviratininkais. Tačiau to įrodymo kaina – nauji šių eismo dalyvių sužalojimai, dalis kurių gali visam laikui pakeisti iki tol buvusią jų gyvenimo kokybę.

Pradžiai – bendrieji Lietuvos kelių policijos tarnybos pastebėjimai. 8 proc. visų eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, įvyko dėl neblaivių vairuotojų kaltės. Nors net nėra kalbos apie kokį nors advokatavimą šiems, dėl transporto priemonių susidūrimo su gyvūnais įvyko net 25 proc. iš 172 per tris savaitgalio dienas šalyje užregistruotų eismo įvykių. Penktadienį ir šeštadienį jų buvo virš 60. Tik sekmadienį nesiekė 50-ies. Net po keliolika iš jų kasdien – dėl jau minėtų susidūrimų su gyvūnais.

Kita vertus, net 58 proc. visų eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, įvyko miestuose. Juose nukentėjo ir dvi maršrutinių autobusų keleivės. Viena iš jų – 67-erių moteris – Kaune.

Ir vėl daugiausiai nukentėjusiųjų – elektrinių paspirtukų vairuotojai. Net 6. Dviratininkai pateko į penkis įskaitinius eismo įvykius. Motociklininkai – į keturis.

Pavyzdžiui, penktadienį, apie aštuntą vakaro, Kauno rajone, rajoniniame kelyje Rupinai–Jadagoniai–Pavilkijys–Kriūkai, į atitvarus atsitrenkė ir nuo kelio nuvažiavo motociklas „Kawasaki“. Susižeidė jį vairavęs 26 metų vyras.

Šeštadienį, prieš aštuntą vakaro, Kaune, Tvirtovės alėjoje, išvažiuodamas iš kiemo automobilis „VW Golf“, vairuojamas 38 metų vyro, nepraleido iš dešinės kelkraščiu važiavusio elektrinio paspirtuko ir su juo susidūrė. Nukentėjo pastarojo 24 metų vairuotojas.

Dar vienas eismo įvykis, kuriame dalyvavo motociklas, įvyko sekmadienį – pusę aštuonių vakaro Kauno rajone, Lazdynės kaime, esančiame Babtų seniūnijoje. Ten kelio vingyje į dešinę susidūrė motociklas „BMW F800“ ir automobilis „Suzuki Ignis“. Abi transporto priemones vairavo moterys. Lengvąjį automobilį – 64-erių metų vairuotoja. Motociklą – 23-ejų metų Norvegijos Karalystės pilietė. Ši susižeidė.

Beje, sekmadienį šalyje užregistruoti tik du įskaitiniai eismo įvykiai. Ir abu – Kauno rajone. Per antrąjį, apie šeštą vakaro įvykusį Zapyškio seniūnijos Vilemų kaime, kelio vingyje nuo jo nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Nissan Almera Tino“. Sužeista jo 27 metų vairuotoja.


Šiame straipsnyje: eismo nelaimėavarija LTsavaitgalio eismo įvykiaiavarijos kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių