Savaitgalio žmogžudystė: ar teismas suims įtariamąjį, po kurio sulaikymo tyrimas įslaptintas?

  • Teksto dydis:

Prieš Kauno apylinkės teismą stojo įtariamasis, vėlų penktadienio vakarą viename iš daugiabučių, esančių Kovo 11-osios gatvės ir Savanorių prospekto sankirtoje, kiemų mirtinai sužalojęs 27-erių metų oponentą. 34-erių metų įtariamąjį nužudymu iš chuliganiškų paskatų prašoma suimti maksimaliam leistinam pirminiam trijų mėnesių terminui. Yra pagrindo įtarti, kad jis nelinkęs bendrauti su teisėsauga arba jo pateikta versija nesutampa su nužudytojo draugo, kuris, kaip jau rašyta, kaip ir velionis, tragedijos metu buvo neblaivus.

Ar buvo neblaivus ir įtariamasis, kodėl jis griebėsi peilio ir kiek kartų šiuo smogė, kaip ir į kitus klausimus, bandant išsiaiškinti, kas gi įvyko, ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Jurgita Patalavičienė neatsako.

„Šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje jo duomenų neatskleisiu. Gal šiek tiek vėliau, kai jau galėsiu“, – šiandien ryte prieš teismo posėdžio, per kurį bus nagrinėjamas jos prašymas suimti įtariamąjį minėtam terminui, pradžią portalui kauno.diena.lt teigė prokurorė, ne kartą pakartojusi, kad nuo nusikaltimo padarymo tepraėjo kelios dienos.

Kaip jau rašyta, Kauno rajone gyvenamąją vietą deklaravusio, bet, kaip teigta, Kaune – tik kitoje jo dalyje, negu buvo įvykdyta žmogžudystė, gyvenusio 27-erių metų nužudytojo kūnas su durtinėmis-pjautinėmis žaizdomis buvo rastas penktadienį apie 23.45 val. Savanorių prospekte – ant šaligatvio ties laisvalaikio ir sporto centru „Neo Kaunas“. Tačiau nusikaltimas buvo įvykdytas ne čia, o jau minėtame ne per toliausiai nuo nužudytojo radimo vietos esančiame daugiabučio kieme.

Skaitytojo vaizdo įrašas

Kartu su velioniu paskutinėmis jo gyvenimo minutėmis buvęs draugas, panašu, kad dar bandė sužeistajam padėti, stabdydmas pravažiuojančius automobilius. Gaivinti gyvybės požymių neberodantį nužudytąjį dar bandė ir policija, ir greitosios medikai. Deja, panašu, kad patirta trauma, kalbant medicine kalba, buvo nesuderinama su gyvybe. Mažiausiai vienas dūris peiliu buvo į krūtinę.

Po velionio draugo apklausos ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą dėl chuliganiškų paskatų, už kurį Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki 20-ies metų arba net iki gyvos galvos. Paprastai chuliganiškos paskatos reiškia menkavertę priežastį, jos nebuvimą ar nesugebėjimą jos paaiškinti.

Įtariamasis žmogžudyste, kurio intensyviai ieškota visa savaitgalį, buvo sulaikytas po daugiau kaip pusantros paros – sekmadienį apie 17.30 val. viename Šakių rajono kaime. Tiksliau – viename jo name. Nors šiai operacijai Kauno kriminalistai buvo pasitelkę kolegas iš Viešosios tvarkos valdybos Specialios paskirties skyriaus, teigiama, kad įtariamasis, kaip tikėtasi, nesipriešino.

Kol kas teisėsaugininkai nelinkę atskleisti ir, kaip taip greitai jį nustatė, – padėjo vaizdo kamerų įrašai, iš kurių jį kažkas atpažino, ar pagal pirštų atspaudus, nes jis – jau teistas. Kaip jau skelbta, su nužudytuoju įtariamasis šiuo labai sunkiu nusikaltimu nebuvo pažįstamas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Neatsako kol kas teisėsaugininkai ir į klausimą, ar įtariamasis žmogžudyste gyveno šalia įvykio vietos, ar tik buvo tada atėjęs pas kažką į svečius, o gal tiesiog iš kažkur pro šią vietą grįžo. Neaišku ir, ar rastas nusikaltimo įrankis.

Tiesa, nors įtariamasis žmogžudyste – jau teistas (2018 m. – už vagystes), šis teistumas jau išnykęs. Pirminiais duomenimis, jis figūravo ir ikiteisminiuose tyrimuose dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei kažkokio smurtinio nusikaltimo, tačiau tai teistumu nesibaigė.

Įtariamasis nužudymu/Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Dėl įtariamojo žmogžudyste suėmimo į Kauno apylinkės teismą buvo kreiptasi dar pirmadienį po pietų, nors, kaip teigta, tik tądien jam turėjo būti pareikštas įtarimas bei bandyta jį apklausti.

Teismo posėdyje, kuriame nagrinėjamas prokurorės prašymas dėl įtariamojo suėmimo, jis dalyvauja nuotoliniu būdu – iš Kauno policijos areštinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zuikis

zuikis portretas
Šautuvu ginkluotą neadekvačiai besielgiantį vyrą nukenksmino neginkluotas ir jo sužeistas civiliokas sūnus. Ar dar kam kyla klausimų apie treniruoto policininko kaltumą, kuris nušovė sniego kastuvu mojuojančią moterį?

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
> Anonimas ......................... Kaip Kremliaus Anonimas - taip ir kvailas, o kaip kvailas - taip Kremliaus Anonimas.

hm

hm portretas
o koks tas slaptumas jei jau foto sulaikytojo yra kas pazysta atpazins ir snukiaknygei pasidalins ...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių