Senamiesčio piktžaizde tapusioje Žydų ligoninėje kilo gaisras

  • Teksto dydis:

Buvusi Žydų ligoninė ne tik byra ir nyksta akyse – antradienio vakarą jos pastogėje kilo gaisras.

Apie neeilinį sujudimą A.Jakšto gatvėje portalui kauno.diena.lt pranešė skaitytojai.

„Dega apleista ligoninė, o aplink – daugybė žmonių, skubėjusių į renginį Kauno pilies prieigose“, – kalbėjo portalo skaitytojai.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyr. specialistas Erikas Baltrimavičius portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad pranešimas apie gaisrą gautas apie 19.30 val.

„Į nelaimės vietą nedelsiant išsiųstos trys autocisternos. Atvykus paaiškėjo, kad gaisro židinys – pastogėje. Išdegė pie 9 kv. metrai medinių konstrukcijų. Laimė, ugnis daugiau neišplito“, – komentavo specialistas.

Pasak jo, gaisras šiuo metu jau lokalizuotas, o apie priežastis kalbėti dar anksti: „Jas tirs ekspertai“.

Galima tik paantrinti E. Baltrimavičiaus žodžiams – laimė, kad ugnis neišplito, nes užsiliepsnojęs visas apleistas pastatas galėjo pridaryti rimtos žalos. Juolab kad pro šią vietą būriais traukė kauniečiai ir miesto svečiai, ėję stebėti unikalaus muzikinio spektaklio – valstybinio ansamblio „Lietuva“ koliažinės operos „Mažvydas“.

Dega apleista ligoninė, o aplink – daugybė žmonių, skubėjusių į renginį Kauno pilies prieigose.

Primename, kad buvusi Žydų ligoninė jau seniai tapusi Senamiesčio piktžaizde. Neseniai portalas kauno.diena.lt rašė apie jos keliamą grėsmę miestiečių saugumui ir jų turtui.

Portalo skaitytojai pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti po visą A.Jakšto gatvę pabirusios raudonų plytų dalelės. Keli nemaži plytų gabalai užkritę ir ant A.Jakšto g. 7-ojo namo stogelio. Jo savininkė Vilija Zubrienė patvirtino, kad krintančios plytos iš tiesų apgadino jos turtą. Tik atsitiktinumas, kad per plytų lietų palei žydų ligoninės sienas nėjo praeiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada?

kada? portretas
Paveldo statusas medinei Žaliakalnio pradinei jau panaikintas. Reiškia tas, kas privatizuos, puikiai išspręs gero sklypo Savanorių prospekte "išgryninimo" problemą ir be specialios technikos. Juk medis, o dar senas, puikiai dega. Klausimas tik, kada?

Cirkas atvazevo

Cirkas atvazevo  portretas
Seni triukai - gaisras po to nusluojibgriuvesius ir nereik atstatyt paveldo..

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Grobuonims Stiklainiai baigėsi- ims žemę natūra?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių