Keliant nuvirtusį autokraną gali tekti stabdyti eismą

Kaune, Maironio ir K. Donelaičio gatvių sankirtoje, esančioje statybvietėje šeštadienį nuvirto autokranas. Laimei, per įvykį žmonės nenukentėjo. Tačiau apgadintas greta esantis Kauno apylinkės prokuratūros pastatas.

Apie pusę keturių Kauno policijos budėtojai sulaukė praeiviu prisistačiusio asmens skambučio, kuris ir pranešė apie įvykį. 

Bendrasis pagalbos centras, pasidalinęs šią informacija su policija, pasiuntė įvykio vieton ir ugniagesius gelbėtojus. Tačiau Kauno ugniagesiai tik atliko žvalgybą. Nuvykus ir įsitikinus, kad kilusius padarinius – bėgantį kurą – pajėgūs likviduoti statybvietėje esantys žmonės, ugniagesiai ten neužsibuvo. 

Daugiau darbo turėjo policija. Pareigūnai statybvietėje rado iškastą apie 7 m gylio duobę, kurioje stovėjo ekskavatorius. Prie jo buvo  aukštyn ratais apvirtęs autokranas. Nustatyta, kad objekto rangovas kovo 18 d. sutartimi sutarė su subrangovu statybvietėje atlikti grunto kasimo darbus. Jie buvo baigti birželio viduryje, tačiau subrangovo įmonės technika – ekskavatorius – liko duobėje. O šeštadienį, vykdant šio iškėlimo darbus, dėl galimai neteisingai pastatytos autokrano atramos, pastarasis nuvirto.

Nei autokrano vairuotojas, nei kiti asmenys nenukentėjo. Tačiau buvo apgadintas greta esančio Kauno apylinkės prokuratūros pastato, kurio siena, kaip įtariama, vos prasidėjus šiai statybai, įtrūko, kampas ir latakas.

Nustatyta, kad autokrano vairuotojas buvo blaivus.

Rangovo direktorius įpareigotas informuoti policiją, kada transporto priemonė bus nuleista ant žemės. Iki to laiko objektą saugos tarnyba „Esecurity“.

Policija praneša, kad atliekant autokrano pastatymo darbus, šalia esančiose gatvėse gali būti ribojamas eismas.

Aiškinamasi, ar nebuvo pažeisti saugos darbe reikalavimai, todėl bus atliekamas papildomas tyrimas. Taip pat bus nustatyta, kokio dydžio žala padaryta Kauno apylinkės prokuratūros pastatui. 

Ši statybvietė prieš mėnesį jau buvo patekusi į žiniasklaidos akiratį – po to, kai ja susidomėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba STT). Kaip jau rašyta, STT agentus, tiriančius galimą korupciją Nacionalinės žemės tarnybos Kauno skyriuje, domino, kodėl šiame žemės sklype žinomas Kauno verslininkas Mindaugas Plūkas ir toliau stato gyvenamąjį namą su komercinėmis patalpomis bei požeminiu garažu, jeigu sklypo nuomos sutartis su šiuo verslininku jau pasibaigusi ir jis dabar priklauso valstybei.


Šiame straipsnyje: statyboskeltuvasnelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tera

Tera portretas
Rašydami komentarus, jei negerbiate aplinkinių , tai gerbkite bent save. Pavardes rašyti mažosiomis raidėmis .......Atsiprašau. Kokią mokyklą baigėte? Ir jeigu nežinote tiesos geriau nekomentuokite "IŠPRUSĖLIAI" Lietuvos.

Aha, konservatoriai dar ir kolūkius sugriovė..

Aha, konservatoriai dar ir kolūkius sugriovė.. portretas
įdomu ar socdemai su krabais juos atstatys..

kvaili komentarai

kvaili komentarai portretas
cia viskas kupcinsko palikimas.kiek prie fontano kranas stovejo metu ir niekas nedirbo.uz nugriauto merkurijaus.zeme dave isipirkt kazkokiam bverslininkui.merkuriju nugriove.tvora pastate ir riogso ji laisves alejoje.niekas pajudint negali nes privacios valdos.ka jis nori ten daro.ko viska varot ant matijosaicio kada jis tik metus dirba,kas visus statybos darbus pradejo tam rasykit.feisbuke jis yra jam rasykit
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių