Teismas trečiąkart atmetė A. Kandroto-Celofano skundą dėl gautos baudos

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose trečiadienį atmestas Antano Kandroto, pravarde Celofanas, skundas dėl anksčiau gautos baudos, skirtos už pasipriešinimą pareigūnams, jį sulaikant. Tai yra jau trečia nutartis, kuria atmetamas minėto asmens skundas dėl tos pačios baudos.

Kaip Eltą informavo Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė, A. Kandroto-Celofano trečiasis skundas teisme gautas gegužės 16 d. Skundu prašyta atnaujinti sprendimo skirti baudą apskundimo terminą, nurodant jau anksčiau išsakytus motyvus, taip pat papildomai motyvuojant, kad A. Kandrotas-Celofanas ankstesnį teismo nutarimą registruota siunta gavo kiek vėliau.

„Kauno apylinkės teismo nutartimi konstatuota, kad pareiškėjui, sužinojus apie nutarimą, buvo likę 16 dienų skundui pateikti ir jis apie tai operatyviai informavo jo interesus ginantį advokatą. Atsižvelgiant į tai, darytina išvada, kad objektyviai svarbių priežasčių, kurios objektyviai trukdė ar sudarė kliūtis pareiškėjui realizuoti teisę kreiptis į teismą, nebuvo, o faktiškai turėtos 16 dienų yra tikrai pakankamas ir protingas terminas skundui surašyti ir pateikti“, – teismo sprendimo atmesti A. Kandroto-Celofano skundo motyvus įvardijo T. Merkevičiūtė.

Ši paskutinė Kauno apylinkės teismo nutartis taip pat gali būti apeliacine tvarka skundžiama per 20 dienų.

Pirmą kartą A. Kandroto-Celofano advokatas skundą teismui dėl jo ginamajam skirtos baudos pateikė, praleidęs nustatytą 20 kalendorinių dienų apskundimo terminą, o prašymas atnaujinti praleistą terminą pateiktas nebuvo.

Antrasis skundas buvo pateiktas, prašant atnaujinti praleistą terminą, tačiau teismas atsisakė priimti šį skundą, konstatuodamas, kad nėra nustatytų svarbių priežasčių, kodėl pareiškėjas vėlavo pateikti skundą.

ELTA primena, kad šių metų sausį A. Kandrotas-Celofanas buvo nubaustas administracine tvarka, jam buvo skirta 140 eurų bauda. Ji skirta dėl to, jog vyras nevykdė teisėto policijos pareigūnų reikalavimo išlipti iš automobilio bei pateikti dokumentus, o sulaikomas jėga pasipriešino policijos pareigūnams, nelipo iš automobilio, laikėsi įsikibęs į automobilį, nevykdė reikalavimo nesipriešinti.

Sausio 15 d. vakarą A. Kandrotas-Celofanas buvo sulaikytas Kaune, Raudondvario plente, policijai vykdant teismo nuosprendį. Tos dienos rytą jam buvo paskelbti du nuosprendžiai finansinių nusikaltimų bylose, jose jis buvo nuteistas kalėti realiomis laisvės atėmimo bausmėmis. A. Kandrotas-Celofanas savo sulaikymą transliavo tiesiogiai, buvo girdėti, kad jis atsisako lipti iš savo automobilio.

Policijai sulaikius ir į Kauno tardymo izoliatorių pristačius A. Kandrotą-Celofaną, kitą dieną vyras, nuotoliniu būdu dalyvaudamas teismo posėdyje riaušių prie Seimo byloje, pareiškė, kad policijos pareigūnai prieš jį smurtavo.

Policijos departamento Imuniteto valdyba įvertino sulaikymo aplinkybes ir ikiteisminio tyrimo dėl pareigūnų veiksmų nepradėjo. Konstatuota, kad pareigūnai tarnybine padėtimi nepiktnaudžiavo.

Apeliacinis teismas šių metų sausį A. Kandrotą pripažino kaltu dėl finansinių nusikaltimų dviejose baudžiamosiose bylose, subendrinus bausmes, vyrui skirta 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Jis dabar atlieka bausmę Vilniaus kalėjime.

Anksčiau teistas A. Kandrotas yra vienas iš kaltinamųjų 2012 m. riaušių prie Seimo byloje.

Vyras buvo pranešęs, kad dalyvaus šiemet vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija jau du kartus atsisakė registruoti jį prezidento rinkimų kampanijai, mat asmuo negalėjo atsidaryti rinkimams skirtos sąskaitos banke.

A. Kandrotas taip pat skelbė su bendražygiais sukūręs partiją „Mes Lietuva“, tačiau laiku nepateikė steigiamojo suvažiavimo dokumentų, tad Teisingumo ministerija nutarė, kad partija negali būti įregistruota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa kurios niekas nepaneigs

Tiesa kurios niekas nepaneigs portretas
Je jis priklausytu korumpuotam ir kriminaliniam -konservatorių klanui, kuris kontroliuoja visą pseudoteisėsauga, tai Lietuvos labai "teisingi" ir "nepriklausomi" teismai skundų neatmestu prisidengiant neva buvo praleistas apskundimo laikas. Visas tas melas ir teismų išsisukinėjimai įrodo, kad visos bylos prieš A. Kandrotą yra politiškai motyvuotos, kaip ir šis atvejis

Taigi

Taigi portretas
Tas blusius turėtų sumokėti ne tik gautą baudą, bet ir padengti teismo išlaidas. Atsibodo jo kvaili išsidirbinėjimai labiau nei blogo aktoriaus vaidyba.

Lietuvos Temidė - debilė gal?

Lietuvos Temidė - debilė gal? portretas
Normaliame pasaulyje be jokių skundų pati prokuratūra iškeltų baudžiamą bylą mentams už suimto žmogaus sumušimą!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių