Teismo prašoma įkalinti A. Ulvidą namuose ir uždrausti bendrauti su visomis nepilnametėmis

Kauno policijai vis dar sprendžiant, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl garsiai nuskambėjusio pirmadienio incidento vienoje iš Kauno degalinių tiek joje sumušto Algimanto Ulvido, paskui kurį velkasi jau keturių bylų dėl mergaičių tvirkinimo šleifas, tiek jam linčo teismą surengusio vienos nukentėjusios tėvo atžvilgiu, dviejose iš šių bylų kaltinimą palaikantis prokuroras Darius Jakutis šiandien kreipėsi į Kauno apylinkės teismą, prašydamas sugriežtinti kardomąją priemonę skandalingajam „skaistuoliui“.

Tvirkintojui siūlomas griežtas apynasris

Kauno apygardos prokuratūros atstovės pranešime apie tai teigiama, kad toks sprendimas priimtas reaguojant į visuomenės reakciją dėl minėto incidento.

Prokurorai rado būdą sugriežtinti kardomąją priemonę A. Ulvidui, nes, remiantis policijos turima informacija, jis atvyko tada į degalinę su penkiolikmete, t. y. pažeidė prieš dešimt dienų Kauno apylinkės teismo teisėjos, nagrinėjančios vieną iš jo bylų, jam skirtą kardomąją priemonę – nebendrauti su šešiolikos metų nesulaukusiomis mergaitėmis, apie ką A. Ulvidas buvo informuotas.

Atsižvelgiant į visas minėtas aplinkybes, prokuroras prašo teismo pakeisti A. Ulvidui minėtoje byloje skirtą rašytinį pasižadėjimą neišvykti, kurio viena iš sąlygų yra minėtas draudimas bendrauti su minėto amžiaus mergaitėmis, į intensyvią priežiūrą. Teismo prašoma įpareigoti A. Ulvidą nuo 6 iki 21 val. būti namuose, kad jis negalėtų lankytis prie mokyklų, gimnazijų ir kitų ugdymo įstaigų. O, kadangi jis linkęs teisintis, kad nesugeba atskirti mergaičių amžiaus, kaip ir negali nuspręsti, ar šios jam sako tikrą savo amžių, teismo prašoma uždrausti A. Ulvidui bendrauti ar ieškoti ryšių ir su visomis nepilnametėmis iki 18 metų.

Prokuratūros pranešime akcentuojama, kad taikyti A. Ulvidui griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo nėra galimybės, nes jam priskiriamos nusikalstamos veikos nėra sunkūs nusikaltimai ir nėra įtrauktos į suėmimo pagrindus.

Prokuroro prašymą gavusi teisėja gali organizuoti jo nagrinėjimui atskirą posėdį arba laukti kito šios bylos posėdžio, kuris suplanuotas kovo 8-ąją.

Grandininė reakcija

Kaip jau rašyta, pirmadienį internete ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame televizijos „žvaigždė“ A. Ulvidas įamžintas vienoje Kauno degalinėje krauju pasruvusia nosimi.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo tai nufilmavęs asmuo, kurio draugas vėliau įkėlė šį įrašą į internetą, tokį vaizdą jis išvydo atvykęs tądien apie 18.30 val. į prie Kauno prekybos miestelio „Urmas“ esančią „Circle K“ degalinę. O šios viduje buvusį sumuštą A. Ulvidą jis atpažino iš žiniasklaidoje skelbtų pasruvusiojo krauju nuotraukų publikacijose apie nesibaigiančias jo bylas dėl nepilnamečių tvirkinimo.

 

 

Kartu su A. Ulvidu buvo ir mergaitė, kuriai dėl smulkaus sudėjimo pašnekovas buvo linkęs duoti vos dvylika metų, bei vyras ir moteris. Iš pastarųjų pasakojimo pašnekovas teigė supratęs, kad jie nėra mergaitės tėvai, bet ši – jų dukters draugė. Ir A. Ulvidą, kurio automobilyje jie šią pamatė, jie atpažino, nes nuo jo nukentėjo ir jų dukra. Todėl, pamačius jos draugę A. Ulvido automobilyje, ir neišlaikė tėvo nervai.

Viskas baigėsi tuo, kad jis jėga ištraukė dukters tvirkintoją laukan, šį sumušė bei, padedant degalinės darbuotojoms, užrakino jos patalpose, kol atvyks iškviesta policija.

Būtent tuo metu, sprendžiant iš visa tai įamžinusio liudytojo pasakojimo, jis ir atvažiavo į šią degalinę. Ir sukrėstas to, ką išvydo, netrukus pasidalijo savo įrašu su draugu. „Žiūrėk tas iškrypėlis gavo pagal nuopelnus!“ – rašė jis draugui, siųsdamas šiam nufilmuotą sumuštą A. Ulvidą. Na, o draugas, savo ruožtu, pasidalijo šiuo įrašu internete jau su savo prierašu: „Lietuvoje nebaudžiami siautėja vaikų tvirkintojai!!! Dalinkitės apsaugokit savo vaikus!!!“

Per kelias valandas – du smūgiai

Kauno policijos atstovė kitą dieną patvirtino, kad pirmadienį, apie 18.30 val., Pramonės prospekto degalinėje buvo pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas, gimęs 1975 m., buvo čia atvykęs su nepilnamete, gimusia 2007 m. Šis vairuotojas gerai žinomas policijai ir yra teistas. Jį atpažinęs asmuo, gimęs 1981 m., šiam vairuotojui trenkė, jį sulaikė ir iškvietė policiją. Nukentėjusysis su pareigūnų palyda buvo pristatytas į gydymo įstaigą, tačiau sulaikytas nebuvo.

Be to, policijos atstovė teigė, kad dėl šio incidento pradėti du įvykio aplinkybių patikslinimai. Ir dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo, ir dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo. T.y. įtarimai gali būti pareikšti ir pačiam A. Ulvidui, kuris kol kas pretenzijų dėl patirto smurto nepareiškė, ir jį sulaikiusiajam panaudojant smurtą.

Žiūrėk tas iškrypėlis gavo pagal nuopelnus!

Likimo ironija, bet to paties pirmadienio popietę Kauno apylinkės teisme pagaliau įvyko baigiamosios kalbos vienoje iš šiuo metu ten esančių trijų A. Ulvido bylų, įstrigusioje šiame teisme nuo 2020-ųjų rudens, kurioje jis kaltinamas penkių jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimu. Ir prokuroras pasiūlė A. Ulvidui dvejų metų ir dešimties mėnesių įkalinimą, suimant jį teismo salėje.

Teismas savo verdiktą planuoja skelbti balandžio 3-iąją. Tačiau kardomąją priemonę A. Ulvidui prašoma sugriežtinti ne šioje byloje.

Iki šiol draudimų nepaisė

Sprendimą, ar tenkinti prokuroro prašymą turės priimti teisėja, nagrinėjanti Kauno apylinkės teismui 2021-ųjų kovą perduotą A. Ulvido bylą, kurios kaltinamasis aktas – apie 700 lapų, o nukentėjusiomis šioje byloje pripažintos 25 mergaitės nuo keturiolikos iki šešiolikos metų.

Kaip ir byla, kurioje jau išeita rašyti nuosprendžio, taip ir ši, kurią tik ne per seniausiai pavyko atversti, buvo įstrigusios ir dėl vienos iš A. Ulvido užgaidų – skirti jam psichiatrinę ekspertizę. O teismo psichiatrams konstatavus, kad jis yra pakaltinamas, A. Ulvidas pareikalavo, kad į teismą dėl to būtų iškviestas pasiaiškinti ir tai nustatęs Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos teismo ekspertinio skyriaus specialistas.

Perduodant šią bylą teismui, A. Ulvidui buvo skirtos tokios kardomosios priemonės kaip rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos, periodinė registracija policijoje bei dokumento paėmimas. Tačiau pasibaigus teisiamojo paso galiojimui, dokumento paėmimas panaikintas. Bet papildytos rašytinio pasižadėjimo sąlygos, kuriomis A. Ulvidui uždrausta lankytis prie mokyklų ir bendrauti su jaunesnėmis negu šešiolikos metų mergaitėmis. O per paskutinį šios bylos posėdį paaiškėjus, kad teisiamasis gali ieškoti ryšių su viena iš nukentėjusiųjų, jos advokatės prašymu, priimta nauja nutartis, kuria minėtos sąlygos papildytos ir draudimu bendrauti su visomis šios bylos nukentėjusiomis.

Dažniau teistas už vagystes

Šių metų sausio pabaigoje Kauno apylinkės teismui buvo perduota dar viena A. Ulvido byla dėl jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo.

Joje – vienuolika nukentėjusiųjų. Didžioji dauguma jų bylon sugulusių įvykių, vykusių nuo 2021-ųjų vasaros iki 2022-ųjų pavasario, metu buvo dvylikos-

trylikos metų. Jas A. Ulvidas taip pat vežėsi į pakaunės pamiškes, kur nuogas joms šokdavo. O kaip konstatavo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo septynių teisėjų kolegija, tokie šokiai mažametėms bei nepilnametėms nusimovus kelnes yra nusikaltimas. Kalbant teisine kalba, jie sutrikdo lytinį brendimą, nes gali sukelti ir per ankstyvą bei padidintą domėjimąsi tokiais dalykais, ir lemti nepagrįstą vyrų baimę.

Būtent tuo paremtas kaltinimas kainavo A. Ulvidui vieną iš jo trylikos teistumų. Iki šiol jis dėl jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo yra teistas tik vieną kartą. Visais kitais atvejais – dėl vagysčių. Daugiausiai – iš parduotuvių, dažniausiai grobiant iš jų alkoholį.

2018-ųjų balandį Kauno apylinkės teismas už daugiau kaip 20-ies mergaičių tvirkinimą skyrė A. Ulvidui dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimą, atidedant bausmės vykdymą dvejiems metams ir įpareigojant nebendrauti su moteriškos lyties atstovėmis nuo dešimties iki šešiolikos metų, tęsti darbą ir išdirbti 100 valandų nemokamų darbų įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliais nei nusenusiais asmenimis. Nors kaltinimą šioje byloje palaikiusi prokurorė jau tada prašė skirti jam beveik maksimalią už jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimą puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę.

 

Naudojo išbandytus spąstus

2019-ųjų balandį Kauno apygardos teismas, kuriam A. Ulvidas apskundė minėtą nuosprendį, jį sušvelnino iki vienerių metų laisvės apribojimo, įpareigojant jį naktimis būti namuose. Kiti du Kauno apylinkės teismo jam skirti apribojimai – draudimas bendrauti su jaunesnėmis negu šešiolikos metų mergaitėmis ir nemokamas darbas neįgaliais bei nusenusiais asmenimis besirūpinančiose įtaigose liko tokie patys. Bet jie galiojo tik vienerius metus, t. y. kiek buvo apribota A. Ulvido laisvė, po šio nuosprendžio įsiteisėjimo.

Tačiau ši dar 2013-ųjų lapkritį pradėta A. Ulvido byla 2019-ųjų pabaigoje buvo pasiekusi ir Aukščiausiąjį Teismą, nes jis skundė ir Kauno apygardos teismo nuosprendį, siekdamas išteisinimo.

Beje, visose A. Ulvido bylose dėl jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo konstatuojamas tas pats jo nusikalstamos veikos modelis – skelbdamasis pavežėju, jis vežioja minėto amžiaus mergaites, nupirkdamas joms kebabų, limonado ar padovanodamas galimai vogtos kosmetikos. Tačiau privaloma šios kelionės su vaišėmis dalis – jo šokių apsinuoginus žiūrėjimas.

Yra duomenų, kad rengiant tokias išvykas į nuošalesnes vietas, jis buvo pasidaręs ir vizitinių kortelių, kurias dalijo prekybos centro „Akropolis“ ketvirtojo aukšto, kuriame mėgsta rinktis nepilnamečiai, aikštelėje.

Tačiau A. Ulvidas labai retai vežiodavo tik vieną nepilnametę. Greičiau šios bijojo važiuoti su juo po vieną. Tokios išimtys būdavo tik jau grįžtant iš „ekskursijos“, kurią vainikavo tradiciniai jo šokiai apsinuoginus, t. y., kai reikėdavo pavežėti kurią nors tolėliau gyvenančią žiūrovę iki namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur drąsioji teisūninkų klano partija

Kur drąsioji teisūninkų klano partija portretas
Kiek vaikų venckai apgynė, kartu su kunigu Vargeliu ir oželyte bei landsgrybių šutve!

Anonimui

Anonimui portretas
Nepakaltinamas ne tik vairavimo teises įgijo, bet ir tiko dėstyt mokyklose tikybą :))) Aišku, kad šoka ne tik prieš vyskupus, bet ir teismuose!!!

Negalima ixoliuoti

Negalima ixoliuoti portretas
Taip bus pažeistos lgbtė lygios teisės ir sutriks Skaistės Morganos armonautinės produkcijos gamyba, a.a. TėVė pranešėjas Rokutis nebegalės lankyti tukybos mokytojų viešosiose moklėse!
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių