A. Ulvidas sulaukė dar vieno Temidės paglostymo: prokuroro skundas atmestas

Kauno apygardos teismas šiandien atmetė prokuroro skundą dėl prieš kelis mėnesius Kauno apylinkės teismo paskelbto išteisinamojo nuosprendžio Algimantui Ulvidui vienoje iš nesibaigiančių jo bylų dėl jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo.

Šokiai tęsėsi ir stojus prieš teismą

Tokį sprendimą šiandien paskelbė minėtą skundą dėl A. Ulvidą išteisinusio Kauno apylinkės teismo teisėjo Raimundo Mikštos nuosprendžio nagrinėjusi Kauno apygardos teismo teisėjų Odetos Gruodienės, Algirdo Giedraičio ir Jurgos Vasiliauskienės kolegija.

Kaip jau rašyta, pagrindu šiai A. Ulvido bylai tapo 2020-ųjų vasarį gautas vienos kaunietės pareiškimas teisėsaugai, kad teismų slenksčius dėl kaltinimų jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo, šokant joms nuogai išsirengus, minantis skandalingasis „skaistuolis“ ir toliau daro tą patį su jos nepilnamete dukra bei šios bendraamžėmis. Šiame pareiškime nurodyti įvykiai, apie kuriuos jo autorė teigė sužinojusi iš dukters, vyko 2019-ųjų gruodį.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tiriant šį pareiškimą, nustatyta, kad A. Ulvidas vėl vežėsi nepilnametes į nuošalesnes vietas aplink Kauną – Marvelę, Davalgonių mišką, vienos kavinės, esančios prie pagrindinio šalies greitkelio, prieigas. Ir ten šokęs joms, demonstruodamas lytinius organus.

Tačiau ne visų tokių A. Ulvido šokių žiūrovių tėvai norėjo, kad jų dukros būtų pripažintos nukentėjusiomis. Galiausiai jų šioje byloje liko tik trys.

Ši byla buvo įstrigusi Kauno apylinkės teisme pustrečių metų. O per jos baigiamąsias kalbas, pasakytas vasario 20-ąją – tą pačią dieną, kurios pavakare įvyko garsiai nuskambėjęs incidentas Pramonės prospekto degalinėje, per kurį A. Ulvidas buvo sumuštas, prokuroras pasiūlė jam skirti dvejų metų ir dešimties mėnesių įkalinimą, suimant teismo salėje.

Nežinojo ar nenorėjo žinoti?

Minėtą A. Ulvido bylą nagrinėjęs teisėjas R. Mikšta skandalingąjį „skaistuolį“ išteisino.

Toks sprendimas motyvuotas tuo, kad A. Ulvidas nežinojo tikrojo mergaičių, kurioms šoko nuogas, amžiaus. Jos teisme sakė, kad melavusios, jog yra vyresnės. Nors iš tikrųjų bylon sugulusių įvykių metu buvo keturiolikos-penkiolikos metų.

Apskųsdamas Kauno apygardos teismui A. Ulvidą išteisinusį nuosprendį, prokuroras teigė, kad toks teismo vertinimas yra per siauras. Turėjo būti įvertinta ir daugiau bylos aplinkybių. Todėl prašyta pripažinti A. Ulvidą tvirkinus ir minėtas tris jo šokių, demonstruojant lytinius organus, žiūroves bei skirti jam jau minėtą beveik trejų metų įkalinimą, tenkinant ir nukentėjusiųjų atstovų ieškinius.

Prokuroro skundą minėta Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija išnagrinėjo be A. Ulvido, nes nuspręsta įrodymų tyrimo neatnaujinti. Nors iš pradžių ir rengtasi galimam A. Ulvido prisijungimui iš užsienio nuotoliniu būdu. Tačiau, anot A. Ulvido advokato, paskutiniu momentu jo ginamasis persigalvojo.

O šiandien paskelbta, kad prokuroro skundas atmestas, nes A. Ulvidą išteisinęs nuosprendis yra pagrįstas byloje esančiais argumentais.

Pabėgo palikęs keturias bylas

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme yra įstrigusios dar dvi, kaip paaiškėjo gegužės pradžioje, į užsienį pabėgusio A. Ulvido bylos dėl jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo.

Vienoje iš jų – 25 nukentėjusiosios. Kitoje – vienuolika.

Dar du ikiteisminiai tyrimai dėl jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo, A. Ulvidui šokant prieš jas išsirengus nuogai, buvo pradėti ne per seniausiai – prieš pat jo pabėgimą į užsienį.

48-erių A. Ulvidas, viešai prisipažinęs, kad šoka tokius šokius jau 30 metų, anot jo advokato, iki liepos 25-osios yra suimtas Danijoje. Po to, kai ankstų birželio 26-osios rytą pats atėjo į didžiausios Danijos salos Baltijos jūroje policijos poskyrį ir pareiškė, kad yra ieškomas Lietuvos teisėsaugos.

A. Ulvido advokato teigimu, po liepos 25-osios ir bus sprendžiamas klausimas dėl jo išdavimo Lietuvai. Tačiau šį Kopenhagos teismo sprendimą dar bus galima apskųsti. O, jeigu skundas būtų atmestas, pasiprašyti Danijoje ir politinio prieglobsčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bitė Maja

Bitė Maja  portretas
Sava chebra į vieną dūdelę pučia , iškrypėlių klanas. Ir toliau jis išsidirbinės iš visų kol jį gins šitie iškrypėliai

tukas

tukas  portretas
Na iš straipsnio rašymo susidaro nuomonė kad teismai yra palankūs iškrypėlių naudai, .o prokurorai pastatyti kvailių vietoje

?????

????? portretas
tai tie kurie prisidenge plosciais ir parodo savo grozybes irgi nekenksmingi?Neprievartauja,tik kur nors krumuose tupi ir gasdina moteris ir vaikus...
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių