Vaikų pagrobimu įtariamas M. Vilčinskas lieka suimtas

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį atmetė savo vaikų pagrobimu įtariamo Mindaugo Vilčinsko skundą dėl jam skirto mėnesio trukmės suėmimo.

Kauno apylinkės teismo nutartis palikta galioti, teismo sprendimas neskundžiamas, BNS pranešė teismas.

M. Vilčinskas posėdyje nedalyvavo, jo dalyvavimas skundo svarstyme nėra privalomas. Posėdyje dalyvavo tik prokurorė ir gynėjas.

Rugpjūčio 17 dieną teismui skundą dėl suėmimo pateikęs M. Vilčinskas prašė panaikinti suėmimą ir skirti bet kokią kitą švelnesnę kardomąją priemonę.

M. Vilčinskui mėnesio trukmės suėmimą teismas skyrė rugpjūčio 2 dieną, jo sutuoktinė Inga Vilčinskienė buvo suimta devynioms paroms. Moteris iš suėmimo buvo paleista rugpjūčio 9 dieną, pasibaigus kardomosios priemonės laikotarpiui.

Teismas jai paskyrė intensyvią priežiūrą – iki lapkričio 9-osios įpareigojo dėvėti vadinamą apykoję, taip pat  būti namų zonoje nuo 17 valandos vakaro iki 9 valandos ryto.

Trys 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai, kuriuos liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pasiėmė tėvai, buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija, kai, kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Vaikų tėvus ir juos automobiliu vežusį asmenį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį. Kaip skelbta, jie nelankė mokyklos, neturėjo asmens dokumentų, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

Savo vaikų pagrobimu įtariamų sutuoktinių Ingos ir Mindaugo Vilčinskų ikiteisminis tyrimas eina į pabaigą, jį rengiamasi pabaigti baudžiamuoju įsakymu. Tyrimą dėl vaikų pagrobimo bei pasikėsinimo neteisėtai kirsti valstybės sieną kontroliuojanti Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-asis skyriaus prokurorė Gitana Kaupė BNS sakė, kad tam yra visos sąlygos – nesunkūs nusikaltimai, asmenys neteisti, kaltę pripažįsta.

M. Vilčinskas anksčiau buvo teistas, tačiau teistumai seniai išnyko ir jis laikomas neteistu.

Prokurorui surašius pareiškimą dėl tyrimo pabaigimo baudžiamuoju įsakymu, jis perduodamas teismui, kuris rašytine tvarka išnagrinėja ir priima sprendimą. Šis gali būti skundžiamas.

Baudžiamasis įsakymas savo galia prilygsta nuosprendžiui.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla yra įvardijęs, kad ieškant vaikų buvo dirbama su visuomenės grupe, pasivadinusia „suverenais“. Valstybės saugumo departamentas yra skelbęs, kad ši grupė vadovaujasi „valstybės teisėtumą neigiančia antivalstybine ekstremistine ideologija“.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdzia jam galutinai yrode jog jo vaikai yra ne jo, a

valdzia jam galutinai yrode jog jo vaikai yra ne jo, a portretas
vergvaldzio t.y valstybes valdytoju turtas... i nieko cia nepakeisit nes mus musu carai , kingai i rprez identai savo algoms inaugoracijosm prezentacijoms ir atlygiams issimoket tiek prieme paskolu ir jau tiek praskolino kad iki trecios kartos mum visiem skolu ir paskolu uzteks ...ir nieko cia asmenisko tiesiog biznis vakaru bankams.... bauduva ir gerove butent tokia nuzmoginimo sistema kokios sieke ir norejo nauseda....

natalijaTO REGINA

natalijaTO REGINA portretas
Klausyk lezbiuke ir kas tau vargšele prota siukniso

nuomonė

nuomonė portretas
Keistai atrodo, kai tuo tarpu pedofilija kaltinamas konservatorius berods Bartoševičius net nebuvo suimtas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių