Vakare – putojantis vynas, ryte – automobilis ant „tralo“

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, sausio 29-vasario 4 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 604 greičio viršijimo atvejus.

Praėjusią savaitę vykdytos prevencinės priemonės, skirtos neblaiviems vairuotojams nustatyti.

Ketvirtadienio rytą, apie 7.25 val., pareigūnai Kauno r., Zapyškio mstl., patikrinimui sustabdė automobilį „VW Passat“, vairuojamą neblaivaus vyro (gim. 1971 m.). Vairuotojas teigė pareigūnams, jog gėrė putojantį vyną iki vėlaus vakaro, o kitos dienos rytą, nors ir jautėsi šiek tiek prastai, vyko į darbą. Tačiau šis darbuotojas greitai darbe nepasirodė – jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,80 prom.), o jo automobilis nutransportuotas į saugojimo aikštelę.

Kitą dieną, sausio 30 d., apie 16.15 val. Kėdainių r., kelyje Lančiūnava-Rudžiai, į pareigūnų akiratį pateko neblaivus vyras (gim. 1982 m.), kuris vairavo dviratį. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,74 prom.

Kelių policijos pareigūnų teigimu, dviračio vairavimas žiemą tampa vairuotojams nelengvu iššūkiu – dėl slidžios kelio dangos padidėja rizika susižaloti, o išgėrus – dėl sulėtėjusios reakcijos ir suprastėjusios koordinacijos padidėja rizika patekti į eismo įvykį ar net sukelti jį. Pasak pareigūnus, svarbu, būnant bet kokios transporto priemonės vairuotoju ir dalyvaujant eisme, būti blaiviu.

„Būkime sąmoningi ir atsakingi vairuotojai – saugokime vieni kitus“, – akcentavo pareigūnai.

Savaitgalį pareigūnai taip pat vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu Kauno ir Kėdainių miestuose bei rajonuose patikrinta apie 4,7 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta trylika neblaivių vairuotojų (jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,56 prom. iki 1,42 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė septyniolika neblaivių vairuotojų (dar šešis nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir dešimt asmenų, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reziume;- gerimas , pisi....as ir

reziume;- gerimas , pisi....as ir portretas
greitas vaziavimas prie gero nepriveda, vien tik blogumas....

Paf

Paf portretas
Tai čia reikia poros kibirų išlakti putokšlio. Kad ryte įpūsti...

Spenius

Spenius portretas
Putojanti vyną geria tik LTBQFHUNGHIBVGDJU atstovai ir kiti bulviagalviai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių