Vidurdienio radinys Jonavos gatvės krūmuose: policija jau į tokių įvykių vietas nesiunčiama?

  • Teksto dydis:

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai šiandien vidurdienį atkreipė dėmesį į Jonavos gatvėje – krūmuose prie Neries kažkam pagalbą teikiančius greitosios medikus, kurie išbėgo į įvykio vietą, palikę savo automobilį iki galo atlapotomis durimis. „Kažką traukia iš krūmų“, – teigė šį vaizdą nufotografavęs ir juo pasidalijęs pranešėjas.

Portalui susisiekus su Greitosios medicinos pagalbos tarnybos centru, paaiškėjo, kad apie 12 val. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta apie Jonavos gatvėje – Neries pakrantėje priešais „Senukus“ kažko perdozavusį asmenį.

„Apie tai informavo kažkas iš praeivių, galimai matęs viską nuo pradžių“, – teigė centro darbuotojai.

Nuvykus nurodytu adresu, rastas apsvaigęs, tačiau sąmoningas apie 40 metų vyras, kuriam greitosios medikai skubiai suleido priešnarkotinę medžiagą. Vykti į gydymo įstaigą jis atsisakė, patvirtindamas tai savo parašu.

Anot greitosios medikų, tokie pilietiškų asmenų pranešimai – jų kasdienybė. Beveik nebūna budėjimo, kad nereikėtų teikti pagalbos narkomanams. Juos tenka gelbėti visur: ne tik namuose, kai juos leisgyvius randa namiškiai, ar nuošalesnėse gamtos vietose, kaip buvo šį kartą, bet ir tiesiog automobiliuose, kuriais dar atvažiuojama iki jų stovėjimo aikštelių, bet pagalbą tokiam „prigesusiam“ vairuotojui jau kviečia pilietiški asmenys. Įvairus ir tokių, kuriuos reikia skubiai gelbėti dėl galimo kvaišalų perdozavimo, amžius – nuo visai jaunų iki vidutinio.

Skaitytojo nuotr.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Kauno policijos budėtojų telefonu atsiliepusi pareigūnė, jų apie šį įvykį Jonavos gatvėje Bendrasis pagalbos centras neinformavo. Panašu, kad nusiuntė įvykio vieton tik greitosios medikus, nes, pasak pašnekovės, galimai perdozavusiajam buvo reikalinga tik medikų pagalba. Šie taip pat nematė reikalo pasidalyti informacija apie nežinomąjį, kuriam teikė tradicinę tokiais atvejais pagalbą, su pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lešas

Lešas portretas
Tegul stimpa visi narkomanai, mažiau šiukšlių ir atmatų bus visuomenėje.

As

As portretas
Leiskites Kvaišalus Man Patinka

Mičiutė

Mičiutė portretas
O jiems kodėl nereikia susimokėti už greitukės paslaugas,man už iškvietimą neatitinkantį reikalavimų,tektų susimokėti,o narkomanams,mat ,nemokamai
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių