Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmuose lankėsi Indonezijos Respublikos ambasadorė

  • Teksto dydis:

Vasario 14 dieną iš anksto suplanuoto vizito į Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmus atvyko Jos Ekscelencija Indonezijos Respublikos ambasadorė Dewi Savitri Wahab su savo komanda.

Ambasadorę pasitiko Kauno PPA rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius, Kauno PPA rūmų viceprezidentas Vydas Damalakas bei KPPAR generalinė direktorė Olga Grigienė. Susitikime taip pat dalyvavo Indonezijos Respublikos garbės konsulė Lietuvoje Vytautė Stankaitienė.

Susitikimo tikslas –  aptarti, kaip vystosi rudenį pradėtas bendradarbiavimas su Kauno PPA rūmais bei pasikalbėti apie naujus planus, kurie paskatintų glaudesnį Lietuvos ir Indonezijos verslų bendradarbiavimą bei dvišalės prekybos tarp abiejų šalių suintensyvėjimą.

2023 metų spalio mėnesį Kauno PPA rūmai kartu su Indonezijos Respublikos ambasada Kopenhagoje organizavo verslo misiją į Indoneziją, kurios metu buvo pasirašytas Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) bei Indonezijos prekybos ir pramonės rūmų (KADIN) bendradarbiavimo susitarimas.

Pagrindinis susitarimo tikslas – skatinti glaudesnį verslo bendradarbiavimą ir stiprinti šalių ekonominius ir investicinius ryšius. 

Misijos metu įmonės taip pat dalyvavo Europos – Indonezijos verslo forume, vyko į vieną didžiausių šalies parodų TRADE EXPO INDONESIA, lankė Džakartos įmones bei dalyvavo B2B susitikimuose su jiems tikslingai atrinktomis Indonezijos įmonėmis. 

Susitikimo metu buvo ir pasidžiaugta, kad pernai spalį prasidėjęs bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Indonezijos įmonių vyksta itin sėkmingai. Tikimasi, kad bus pasirašyta ne viena bendradarbiavimo sutartis.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius susitikimo metu akcentavo, kad esame atviri įvairioms bendradarbiavimo galimybėms, galinčioms sustiprinti šalių ekonominius ryšius bei pabrėžė, kad Indonezijos verslininkų delegacijos visada laukiamos Lietuvoje.

Tikimasi, kad pradėtas bendradarbiavimas sėkmingai tęsis ir toliau, prisidėdamas prie spartesnio dvišalės prekybos augimo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių