Biblioteka pristatys savo globėjus

  • Teksto dydis:

Penktadienį 16 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje vyks renginys „Jie atrado savo vaikystės biblioteką”.

Jame dalyvaus I.Simonaitytės bibliotekos globėjai: Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Seimo narys Eligijus Masiulis, laukiama ir žymaus finansininko Gitano Nausėdos. Renginį ves bibliotekos direktorius rašytojas Juozas Šikšnelis.

Tarp Lietuvos bibliotekų įsibėgėja iniciatyva „Atrask savo vaikystės biblioteką”, kuri yra Nacionalinės bibliotekos vykdomo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ dalis. Šio projekto tikslas – sustiprinti bibliotekų gebėjimus tenkinti besivystančios visuomenės poreikius ir įtvirtinti bibliotekas kaip tvarias bendruomenines institucijas, galinčias pagerinti Lietuvos žmonių gyvenimo kokybę. Atrasti vaikystės biblioteką kviečiami visi visuomeniški, aktyvūs vietos bendruomenės nariai, socialiniai partneriai.

Iniciatyva „Atrask savo vaikystės biblioteką” neribojama nei laiku, nei bendradarbiavimo galimybėmis. Tai gali būti susitikimai, literatūros skaitymai, konsultacijos, pagalba ieškant rėmėjų, įvairių renginių ir veiklų inicijavimas, bendrų projektų kūrimas ir įgyvendinimas.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos darbuotojai džiaugiasi, kad bibliotekos globėjais sutiko tapti V.Grubliauskas, E.Masiulis, G.Nausėda, taip pat žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas.

Susitikime su globėjais bus diskutuojama apie skaitymą ir bibliotekas. Susirinkusiesiems muzikuos Rūta Kociūtė-Agafonovienė (sopranas) ir Tamara Prokopovič (koncertmeisterė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisybe

teisybe portretas
Prie renginio turėtų būti prierašas "Politinė reklama"...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių