Galerijoje „Marginiai“ – tautodailininkų trijulės paroda

Tris kuriančius garbius klaipėdiečius – karpinių virtuozę Stasę Vilkienę, metalo meistrą Mindaugą Baleiką bei dailininką Joną Sabaitį sieja ta pati gija. Visi jie – vienmečiai, karo vaikai, tačiau atradę savyje jėgų kurti grožį, kuriuo pasidžiaugti pakvietė visus, besidominčius tautodaile.

Tautodailės galerijoje "Marginiai" savo darbus pristatė trys klaipėdiečiai – S.Vilkienė, M.Baleika ir J.Sabaitis. Visi jie gimę šaltą 1942-ųjų sausį.

"Per tuos metus daug nuveikta. Bet minčių ir sumanymų dar turiu įvairių", – patikino ne vienerius metus Klaipėdos muzikiniame teatre dailininku dirbęs J.Sabaitis, kuris vis puoselėja idėją Smiltynėje ant Kuršių marių kranto pastatyti 70 m aukščio apžvalgos kuorą – savotišką Paryžiaus Eifelio bokšto "brolį".

Parodoje meistras pateikė ne tik savo paveikslus, bet ir išpieštus margučius bei butaforines puošnias vazas.

Kitas parodos autorius – juvelyras M.Baleika, meistriškai derinantis metalą su gintaru, yra dar ir sklandytojas. Šio savo hobio jis neatsisakė ir sulaukęs garbaus amžiaus.

"Į padanges pakilau būdamas šešiolikos. Tai svarbi mano gyvenimo dalis, todėl ir mano gamintuose medaliuose vyrauja sklandymo tema. Na, žinoma, kuriu ir papuošalus, šiuo užsiėmimu užkrėtė žmona", – nedaugžodžiavo M.Baleika.

Klaipėdiečiams gerai pažįstama S.Vilkienė, kuri yra ne tik tautodailininkė, bet ir aukščiausios kategorijos logopedė, išmokiusi ne vieną miestiečių kartą taisyklingai kalbėti, parodoje pristatė savo karpinius bei grafikos darbus.

"Mums tai yra didelė šventė, nepaisant visų karantinų ir dabar vykstančio karo. Mes patys esame karo vaikai ir puikiai suprantame šio pasaulio bei mūsų visų trapumą. Todėl kiekvienas toks susitikimas su bendraminčiais labai džiugina", – trijų kuriančių garbių klaipėdiečių parodos atidaryme kalbėjo viena jos autorių S.Vilkienė.


Šiame straipsnyje: Marginiaiparodatautodailininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ma n tai butu

Ma n tai butu portretas
gėda tokioj vagiu irštvoj savo darbus rodit. Sunaikino tautodailės skyriu aferistai išviko viska ka galėjo pasiekt o dabar parduotuvė dirba dvieju žmoniu kišenei
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių