Klaipėdiečių širdis virpino dainuojantis profesorius

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje renginių ciklo „Pėdink į Girulius“ metu Lietuvos poetų ir savosiomis eilėmis dainavo Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Balsys.

Dainuojantis profesorius klausytojų širdis virpino ne tik dainuojamąja poezija, bet ir savo paties pastaraisiais metais sukurtais eilėraščiais apie gimtinę.

I. Kanto viešosios bibliotekos organizuojami renginiai Girulių padalinyje kaskart sulaukia klaipėdiečių dėmesio.

Šįsyk, dar vieną vasaros trečiadienio vakarą, miestiečiai praleido klausydamiesi žymių kūrėjų eilių. Jas profesorius dr. R. Balsys ir dainavo.

Pasak profesoriaus, visa esmė ir yra poezijoje, kadangi ją galima skaityti sau, kitam, poetų tekstus galima ir išdainuoti, ir išraudoti.

Koncerte skambėjo H. Radausko, V. Mykolaičio-Putino, D. Kajoko, V. Mačernio, J. Erlicko, A. Marčėno, R. Skučaitės, J. Erlicko, V. Kukulo, R. Mosėno, P. Širvio, D. Bielskytės, J. Strielkūno eilės.

Vienos buvo kupinos sielvarto ir liūdesio, kitos – nostalgiškos ir linksmos.

„Po liūdnų akimirkų visada ateina džiaugsmingos“, – pabrėžė R. Balsys.

Profesorius atliko kelias pastaraisiais metais sukurtas savo dainas, kuriose išreiškė meilę gimtinei ir šeimai.

Gausiai susirinkę miestiečiai negailėjo garsių ovacijų puikiai gitarą įvaldžiusiam profesoriui. O jo paties kūryba kai kuriuos privertė ir pravirkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Na tu ir durnas, reikia pasakyti.

Anonimas

Anonimas portretas
MOTERIMS VIRPINO IR KITĄ VIETĄ.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių