Klaipėdoje – neįgaliųjų sporto šventė

  • Teksto dydis:

Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno erdvėse surengtas Neįgaliųjų vasaros sporto festivalis, į kurį susirinko dalyviai iš įvairių Lietuvos kampelių ir svečiai iš Latvijos bei Ukrainos. Ši šventė tapo dar vienu įrodymu, kad kiekvienas, nepaisant sunkumų, gali pasiekti neįtikėtinų aukštumų.

Festivalis prasidėjo mišiomis, o netrukus – ir nuotaikinga festivalio atidarymo ceremonija.

Čia pasirodymą surengė Kauno cirko meno akademijos atstovai, kurie dar šio mėnesio pabaigoje planuoja išvykti į prestižinį tarptautinį scenos menų festivalį Nyderlanduose, kur demonstruos cirko meno galimybes mažinant socialinę atskirtį.

Festivalio dalyviai, pamokyti Klaipėdos „Litorinos“ mokyklos atstovo Pauliaus Derkač, atliko nuotaikingą flešmobą pagal Marijono Mikutavičiaus dainą „Ši vasara“.

Į komandinį turnyrą, kuriame buvo kovojama dėl Klaipėdos sporto festivalio taurių ir kitų prizų, įsiliejo aštuonios komandos iš Kuršėnų, Gargždų ir Klaipėdos, o dar maždaug pustrečio šimto dalyvių, tarp kurių – ir svečiai iš Latvijos bei Ukrainos, dalyvavo įvairiose asmeninėse sporto rungtyse, žaidimuose, įsitraukė į jogos užsiėmimus ir mankštas.

Festivalio dalyviams po visą Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno teritoriją buvo išdėstyta per tuzinas įvairiausių sporto rungčių ir veiklų.

Anot šventės rengėjų, sportas yra dar viena priemonė, įrodanti, kad įvairios ribos egzistuoja tik mūsų mintyse.

Festivalio organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla, Klaipėdos sportininkų namai ir uostamiesčio savivaldybė – sukūrė tokią atmosferą, kurioje pagrindinis akcentas buvo komandinis darbas, bendrystė ir nuoširdus bendravimas.

Žmonių, turinčių negalią, vasaros sporto festivalis – vienas iš Klaipėdos sporto festivalio akcentų.

„Svarbiausia ne rezultatai, o buvimas čia ir dabar. Mėgaukimės šiuo laiku, bendraukime, pramogaukime ir aktyviai leiskime šią dieną. Visi kartu įsikraukime energijos ir geros nuotaikos pliūpsnio“, – kalbėjo renginio vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių