Pirmą kartą Klaipėdoje – aitvarų festivalis

Pirmąjį vasaros šeštadienį, birželio 3-iąją, Melnragės Neįgaliųjų paplūdimyje vyks figūrinių aitvarų festivalis „Vėjų vėjai“. Šis renginys bus skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti.

Jos metu organizatoriai pasiūlys daugybę jūrinių veiklų, edukacijų, muzikinių pasirodymų.

Anot organizatorių, nors aitvarai Lietuvos padangėje nėra naujiena, Klaipėdos pajūrį jie papuoš pirmą kartą.

Renginyje skraidys Lietuvos entuziastų turimi ir pasiūlyti aitvarai. Į dangų pakils beveik keturios dešimtys didžiųjų figūrinių aitvarų, kurių ilgis – iki 25 m.

Danguje taip pat skrajos vėjo turbinos, aštuonkojai, laivai, vandens gyvūnai, kiti jūriniai objektai, kurie nusidrieks beveik 400 m ruože.

„Mintis apie tokį festivalį jau kurį laiką kurstė mūsų komandos fantaziją. Su lengvu pavydu stebėjome sektinus pavyzdžius pasaulyje, kol pagaliau išdrįsome patys pabandyti ir kitiems parodyti. Labai tikime, kad spalvingas festivalis taps ne tik kasmetiniu, bet ir tarptautiniu“, – kalbėjo „Klaipėdos švenčių“ direktorė Eglė Šulskė.

Nuo 12 iki 21 val. festivalio svečių lauks varžybos, studijos „Grock“ muzikiniai pasirodymai.

Nuo vidurdienio vyks kūrybinės aitvarų dirbtuvės. Jų metu menininkai, Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos filialo studentai bei aitvarų gamybos specialistai konsultuos ir padės susikurti individualius aitvarus.

Festivalio programą papildys Lietuvos jūrininkų sąjunga, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, „Vaikų linija“ ir kiti.

Esant nepalankiems orams, renginys būtų nukeliamas į kitą dieną.

„Kad Klaipėdos padangę papuoštų ne tik didieji, profesionalų leidžiami aitvarai, renginio organizatoriai kviečia miesto bendruomenę – vaikus, mokinius, studentus, įmones, organizacijas gaminti savo aitvarus, o birželio 3-iąją, festivalio metu, juos pakelti į dangų. Jei birželio 3-iosios vėjai būtų nepalankūs aitvarų kėlimui, renginį numatyta perkelti į kitą dieną“, – perspėjo organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių