Po Karklės festivalio – kalnai šiukšlių

Festivalio „Karklė 2014 Live Music Beach“ dalyviai sparčiai kraunasi daiktus ir juda namų link. Išvarginti nesibaigiančio lietaus bei gausybės renginių, tačiau laimingi muzikos mylėtojai apleidžia festivalio teritoriją. Tris dienas trukusio festivalio palapinių miestelyje pasilieka tik šiukšlės.

Festivalio „Karklė 2014 Live Music Beach“ dalyviai sparčiai kraunasi daiktus ir juda namų link. Išvarginti nesibaigiančio lietaus bei gausybės renginių, tačiau laimingi muzikos mylėtojai apleidžia festivalio teritoriją. Tris dienas trukusio festivalio palapinių miestelyje pasilieka tik šiukšlės.

Prie lietaus priprato

Oficialiai penktąkart surengtas festivalis pasibaigs apie 19 val. Organizatoriai planuoja, kad iki šio laiko išsiskirstys ir didžioji dauguma tris dienas siautusių piliečių.

„Festivalis, nežiūrint lietaus, buvo fantastiškas. Su draugais stengėmės aplankyti kuo daugiau koncertų. Prisiminimai išliks patys geriausi. Kitąmet čia tikrai grįšime“, – užtikrino visas tris muzikos šventės dienas Karklėje buvusios kaunietės.

Organizatoriai juokavo, kad tris festivalio dienas dalyviai priprato prie lietaus ir minia visų surengtų koncertų metu tiesiog šėlo.

„Visi planuoti vakarykščiai ir šiandienos koncertai įvyko, visų nuotaika buvo puiki“, – pasakojo festivalio organizatorius Mantas Kanišauskas.

Oras pakoregavo planus

Pašnekovo teigimu, nors nuo pat renginio pradžios nepailstamai pylė lietus, tačiau nebuvo nė vieno atšaukto koncerto, tačiau dviejų pasirodymų trukmę teko koreguoti.

Penktadienį įvyko tik pusė Leon Somov ir Jazzu koncerto, o sekmadienį keliomis dainomis anksčiau koncertą pabaigė Ieva Narkutė.

Šiųmetis Karklės festivalis jau dabar vadinamas antruoju „Woodstock“ festivaliu, vykusiu 1969-asiais. Tuomet muzikos mylėtojai šėlo panašiomis oro sąlygomis.

„Minia ošė ir lietutis ar purvo duobelės tikrai nesutrukdė linksmintis“, – pasakojo visas tris dienas kartus su visais atvykėliais buvęs organizatorius.

Plušėjo gelbėtojai

Nors oficialiai festivalis baigsis vakare, tačiau jau apie 15.30 val. palapinių miestelis buvo kone tuščias, atsivėrė šiukšlių kalnai.

Visomis dienomis prie jūros budėję gelbėtojai taip pat tikino tik šiandien popiet galėję atsipūsti. Visas dienas audringa jūra viliojo neblaivius ir įsišėlusius melomanus.

Gelbėtojai dešimtimis iš vandens išprašinėjo savo jėgas pervertinančius drąsuolius, kai kuriems grįžti prireikė plūdurų  ar gelbėtojų pagalbos.

Šeštadienį budėjusiems gelbėtojams teko iš bangų traukti skendusį žmogų. Gelbėtojų perspėjimų neklausiusiojo gyvybę išgelbėti pavyko.

Vienas iš festivalyje budėjusių gelbėtojų prisiminė, kad praėjusiais metais jūra buvo rami, todėl ir maudytis buvo saugu. Visi norintieji galėjo mėgautis maudynėmis, o šiųmečiame festivalyje Baltijos jūra buvo itin audringa, todėl lįsti į vandenį buvo draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Tikrai prastas renginys ir oras cia nekaltas. Šiukšlės, betvarkė apsirūkęs jaunimelis toks liko vaizdelis."TIKRAS LIETUVOS GENOFONDAS" Baisiau nei karo stovis...

AnnaBell

AnnaBell portretas
aš visada sakau: pakritikuot gali visi. Kas galit, parašykit geriau :) o kalbant apie šiukšles... kas buvo atsakingas už jų išvežimą? Vilniuje tokių šiukšlynėlių ir be renginių pilna, bet žmonės patys eina, renka, rūšiuoja, deda į spalvotus "varpelius". Kai kurie surenka ir priduoda už pinigus. Taip kad bambėt "kiek šiukšlių" buvo, nėra prasmės. Įdomu, ką patys padarėt, kad būtų švariau?

DALYVĖ

DALYVĖ portretas
Klaipėdos žurnalistai per švelniai čia aprašė vykusį festivalį. Tiek pernai tiek užpernai po kiekvieno koncerto buvo renkamos šiukšlės, ištisai tvarkoma aplinka, išvežamos šiukšlės. Tuo tarpu šiemet šiukšlės tik kaupėsi. Šalia stalų, prie kurių žmonės valgė styrojo stalo aukščio šiukšlių kalnai. Trūksta mūsų lietuvaičiams kultūros, kita vertus, o ką daryt, konteineriai su šiukšlėm nebuvo išvežami laiku. Į renginį lengvai galėjo įsinešti alkoholio stiklinėje taroje. Mačiau savo akimis jaunuolius vaikštant ir geriant degtinę iš butelio. Ir ne vieną. Apsauginiai skundėsi, kad turėtų būt keičiami kas 4 val. tačiau poste atbūna beveik po 14 val. At įmanoma dirbt nepriekaištingai tiek laiko, spręskite patys. Patiko daugumai dalyvių, nes apsvaigę nuo alkoholio ir kvaišalų nebesusivokė ką darą... Tuo tarpu renginio organiztoriai nepriėmė jokių pastabų, o kaltę permetinėjo savo kolegoms. Liūdna...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių