Rudens vakarai – su pasakomis ir psichoterapija Doviluose

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono Dovilų etninės kultūros centras (Gargždų g. 1) pradeda renginių ciklą psichikos sveikatos pažinimui ir stiprinimui.

Lapkričio 10 d. 18 val. vyks paskaita ir diskusija „Ką žinome apie psichikos sveikatą?“, suteiksianti žinių apie psichikos sveikatą, galimus sutrikimus ir psichikos sveikatos priežiūros sistemą. Paskaitą ir diskusiją ves gydytojas psichiatras, psichoterapeutas Jonas Mikaliūnas.

Susitikimų „Stiprybės ir savęs pažinimo paieškos pasakose“ metu bus pažvelgta į pasakas – kaip į galimybę giliau pažinti save ir sustiprėti. „Tirsime pasakų simbolių, motyvų psichologines prasmes, ieškosime atsakymų į aktualius asmenybės augimui ir skleidimuisi klausimus. Susitikimus ves psichoterapeutė Dalia Beniušytė. Norinčius ne tik pasmalsauti, bet realiai patirti pasakų naudą asmenybės augimui ir tvirtėjimui, kviečiame dalyvauti visuose susitikimuose. Vietų skaičius ribotas, registracija tel.: +370 676 33895 arba paspaudus nuorodą: https://forms.gle/nZBAe4xYwiFL5JGG7“, – į renginius kviečia Dovilų etninės kultūros centras.

Lapkričio 11 d. 15 val. vyks pasakų popietė su psichoterapeuto komentarais. Pasakotoja Milda Varnauskaitė pristatys meninę pasakų programą. Psichoterapeutė Dalia Beniušytė atskleis pasakose slypinčių simbolių psichologines reikšmes ir prasmes. Klausytojai galės pateikti savo interpretacijas.

Lapkričio 15 d. 18 val. rengiamas susitikimas „Mano vaikystės pasakos“, skirtas pažinčiai su psichologine pasakos analize ir pasidalijimui mėgstamomis savo vaikystės pasakomis, atrandant sau aktualius pasakų motyvus, psichologines simbolių prasmes ir susiejant jas su savo asmenybės savybėmis, santykių ypatumais, randant atsakymus į aktualius dabartinio gyvenimo klausimus.

Lapkričio 22 d. 18 val. – susitikimas „Trauminių patirčių įveikos pasakose“. „Skaitysime lietuvių liaudies pasaką „Atgaivinti vaikai“, analizuosime psichologines simbolių prasmes ir ieškosime žmogaus atsparumo vidinių psichinių resursų“, – atskleidė renginio organizatoriai.

Lapkričio 29 d. 18 val. vyks apibendrinimas „Gydanti ir stiprinanti pasakos galia“. Bus aptartas buvusių susitikimų patyrimas, kaip psichologinė pasakos analizė suteikia galimybę geriau save pažinti ir rasti resursų asmenybės augimui ir stiprėjimui.

Renginiai nemokami, finansuojami iš Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2023 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolandas K

Rolandas K  portretas
Pasakų psichologinės reikšmės ir k.t. ,Pasakų! Na, čia visai reikia būti KUKARIKŲ.

Nu jo

Nu jo portretas
Ten vien griciųtės išsigimę trys anūkai sienom lipa, užsisakė nemokamus atrakcionus rudasnukiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių