Šeštadienį paaiškės Lietuvos atstovas į 2024-ųjų metų „Euroviziją“

Jau šį šeštadienį, vasario 17 dieną, paaiškės Lietuvos atstovas į „Euroviziją“ – Klaipėdos „Švyturio arenoje“ įvyks nacionalinės atrankos finalas, kurį tiesiogiai transliuos LRT televizija ir LRT radijas. 

Įprastu metu, 21 val., prasidėsiančiame nacionalinės atrankos finale dėl galimybės atstovauti Lietuvą dainų konkurse Švedijoje, Malmėje, varžysis 10 dalyvių su dainomis: Aistè „Hero“, „Il Senso“ „Time“, Monika Marija „Unlove You Starting Tomorrow“, „Pluie de Comètes“ „Be careful“, „Queens of Roses“ „Walk through fire“, „Shower“ „Impossible“, Silvester Belt „Luktelk“, „The Roop“ „Simple Joy“, „VB gang“ „KABOOM!!!”, „Žalvarinis“ „Gaudė Vėjai“.

Finalinį „Eurovizija.lt“ renginį arenoje ves Gabrielė Martirosian ir Nombeko Augustė. Kaip ir pusfinalio laidose, po gyvai atliktų pasirodymų atlikėjus kalbins Nerijus Trilikauskas-x.Khen.

E. Blaževič nuotr. 

Tiesioginėje finalo transliacijoje netrūks ir svečių – praėjusių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Linkytė atliks pernai per visą Europą nuskambėjusią dainą „Stay“. O kol bus skaičiuojami komisijos ir žiūrovų balsai, arenoje pasirodys visiems gerai žinoma klaipėdiečių grupė „Mango“ su jau legendiniais kūriniais tapusiomis dainomis.

„Nacionalinės atrankos finalui šiemet pagaliau sugrįžus į areną, 10 žiūrovų ir komisijos išrinktų finalo atlikėjų laukia ne tik nemenkas išbandymas prieš tūkstantinę minią, bet ir repeticija prieš stojant ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos.

Tikimės, kad šis finalas taps ne tik proga padėti į didįjį konkursą kiekvienam išrinkti savo favoritą, bet ir bus puikus koncertas tiek susirinkusiems gyvai, tiek jo klausantiems LRT kanalais“, – teigė LRT vyriausias prodiuseris Audrius Giržadas.

D. Umbraso nuotr. 

„Eurovizija.lt“ didžiajame finale dalyvių pasirodymus vertins iš vienuolikos muzikos profesionalų sudaryta komisija. Finalo metu bus galima išgirsti ir komisijos komentarus apie atlikėjų pasirodymus bei jų dainas.

Komisijos balai šeštadienio vakarą bus sumuojami su tiesiogiai vykstančiais žiūrovų balsavimo rezultatais. Žiūrovų balsavimas prasidės dar prieš pasirodant pirmam finalininkui. Ant scenos pasirodžius visiems atlikėjams balsavimas bus stabdomas. Tuo metu bus sumuojami žiūrovų ir komisijos balsai. Tačiau tai dar nelems, kas keliaus į didžiąją „Euroviziją“ – šiais metais atnaujinus atrankos taisykles, galutį sprendimą, kuris atlikėjas išvyks į Švediją atstovauti Lietuvai, priims žiūrovai: finale trys daugiausiai žiūrovų ir komisijos balų surinkę dalyviai pasirodys dar kartą, už juos balsuoti galės tik publika.

D. Umbraso nuotr. 

Visą atrankos balsavimo eigą prižiūri audito įmonė „Grant Thornton Baltic“, o iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7–11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m.

Didysis nacionalinės atrankos „Eurovizija.lt“ finalas tiesiogiai iš Klaipėdos – jau šį šeštadienį 21 val. per LRT televiziją ir radiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Jau iškrypėlių "lindimas į akis" ima neigiamai veikti.

aha

aha portretas
o koks skirtumas, kuris važiuos? Kaip ir kiekvienais metais, ar vienas, ar kitas turistas išvažiuoja - prizinė vieta garantuota.

Dykai neičiau

Dykai neičiau portretas
Nedomina. Džiunglių gyventojus vaizduojančių maivymasis, bebalsių, karnavalo aprėdais vilkinčių žmogų šou..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių