Aktualiausi klausimai apie daugiabučio modernizaciją – kokie jie?

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA), administruojanti Daugiabučių namų renovacijos programą Lietuvoje, 60-yje šalies savivaldybių organizuoja seminarus gyventojams, jiems atstovaujančioms ir vienijančioms organizacijoms. Seminaruose suteikiama naujausia informacija inžineriniais, ekonominiais ir teisiniais klausimais daugiabučių renovacijos srityje.

„Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programa – ilgalaikis procesas, todėl akivaizdu, jog keičiantis teisės aktams, finansavimo mechanizmui, administravimui ir kitoms sritims, susijusioms su renovacija, gyventojams kyla klausimų, į kuriuos atsakymų reikia čia ir dabar. Primename, jog tokiu atveju jie iškart gali kreiptis telefonu 8 614 99 699 – kompetentingi specialistai atsakys į visus kilusius klausimus ir nukreips reikiama linkme“, – sakė Vladas Trakimavičius, APVA Projektų įgyvendinimo ir priežiūros skyriaus specialistas.

2022 m. buvo sulaukta daugiau kaip 2 tūkst. užklausų telefonu, šiemet renovacijos klausimais konsultavosi daugiau nei 650 gyventojų.

Gyventojų klausimai apie renovaciją

APVA pateikia, kokie klausimai yra aktualiausi gyventojams, planuojantiems daugiabučių atnaujinimą.

1. Kaip pradėti renovacijos procesus?

Susitarimą apie daugiabučio atnaujinimą gali inicijuoti savivaldybės administracija, bendrojo naudojimo objektų valdytojas arba savivaldybės paskirtas renovacijos administratorius. Visgi galutinis sprendimas yra gyventojų – svarbu surinkti 51 proc. daugiabučio gyventojų balsų.

2. Kiek kainuoja daugiabučio atnaujinimas?

Kiekvienas daugiabutis yra skirtingas, todėl jo atnaujinimo kaina nustatoma investicijų plane, kurį rengia investicinio plano rengėjai.

3. Kada reikia pradėti mokėti už daugiabučio atnaujinimą?

Už atliktus darbus pradedama mokėti, kai baigiami rangos darbai, o APVA išmoka valstybės paramą – po šių veiksmų apskaičiuojamas kredito likutis, parengiami kredito ir palūkanų grafikai butų savininkams.

4. Kas galėtų suteikti konsultaciją prieš pradedant renovacijos procesą?

Konsultaciją gali suteikti investicinio plano rengėjas, kuris atsakys į visus klausimus.

5. Koks fasado tipas yra geriausias?

Energiniu požiūriu visi siūlomi fasadai yra efektyvūs – visi geri. Daugiabučio namo gyventojai IP rengimo metu turi galimybę susipažinti su įvairiais fasado tipais ir vieną iš jų pasirinkti.

Kviečia nepraleisti seminarų

Planuojančius daugiabučio renovaciją APVA ragina visą informaciją išgirsti iš pirmų lūpų skirtinguose miestuose vykstančiuose seminaruose.

Pasitikrinti, ar artimiausiu metu jūsų gyvenvietėje yra panuojamas seminaras, galite internetiniame puslapyje https://modernizuok.apva.lt/. Turite klausimų? Skambinkite į informacinę liniją 8 614 99 699.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip yra

taip yra portretas
kodel jus jei gyventojas paraso teisybe tuoj ta straipsi isimate uzdedate kita pav nenorite teisybe teisybe akis bado tai is vis nerasykite

Anonimas

Anonimas portretas
Klaustukininkai????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių