Aktyviai pranešama apie apleistus kioskus

Uostamiesčio gyventojai noriai praneša apie jų kaimynystėje stovinčius apleistus ir netvarkomus kioskus. Pora tokių statinių, kaip ir žadėta, jau buvo atiduota gyvūnų globos organizacijai „Būk mano draugas“.

Prašė pagalbos

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius neseniai pranešė, kad visame mieste dar esama nenaudojamų ir apleistų bei taip aplinką teršiančių prekybinių kioskų.

Pastebima, kad neretai tokie statiniai įvairiose miesto vietose pūpso nelegaliai, jų savininkai nemoka nustatytų rinkliavų, o šio turto nenaudoja pagal paskirtį.

Siekiant išspręsti problemą, mieste sustiprinta tokių objektų paieška – Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai vykdomų tikrinimų metu stebi ir vertina tokius statinius.

Taip pat savivaldybė paprašė ir uostamiesčio gyventojų pagalbos. Pranešti apie šiuos miestą teršiančius objektus galima telefonu arba elektroniniu paštu. Tokia praktika taikyta ir tada, kai iš miesto kiemų buvo šalinami apleisti bei nenaudojami automobiliai.

Sulaukė pranešimų

Panašu, kad ir šįkart uostamiesčio gyventojai neliko abejingi ketinimams švarinti miestą.

Anot Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, per mažiau nei savaitę savivaldybę pasiekė 3 pranešimai apie apleistus kioskus. Gyventojų teigimu, miestą bjaurojantys statiniai įsikūrę Panevėžio ir Jotvingių gatvėse.

„Negalime teigti, kad tie kioskai iš tiesų yra apleisti ir nenaudojami. Gali būti, kad jų savininkai yra tik trumpam sustabdę veiklą ir laukia reikiamų dokumentų. Kiekvieną pranešimą tikriname. Tačiau gyventojų dėka šis procesas juda į priekį“, – pastebėjo V.Valys.

Pašnekovo teigimu, esama ir tokių pranešimų, kai gyventojai nurodo ir kiosko savininką ar valdytoją. Tuomet tokio statinio pašalinimo procedūra vyksta daug greičiau. Jeigu tokia informacija nepateikiama, už objektą atsakingo asmens paieškos užtrunka.

Kioskai – keturkojams

Spėjama, kad mieste yra maždaug 10 apleistų kioskų. Iki to laiko, kol pagalbos buvo kreiptasi į gyventojus, savivaldybės darbuotojams buvo žinomi dar keturi tokie statiniai.

Minėtus objektus nuspręsta iš miesto pašalinti ir juos atiduoti neseniai nuo gaisro nukentėjusiai gyvūnų globos organizacijai „Būk mano draugas“.

Jai atiteko jau du kioskai. Ateityje organizaciją turėtų pasiekti ir daugiau tokių statinių. Juos „Būk mano draugas“ naudos keturkojų apgyvendinimui ir kitoms būtinoms reikmėms.

V.Valys pastebėjo, kad kioskų savininkai neprieštarauja tokiam sprendimui. Priešingai – džiaugiasi, mat išvengia naštos rūpintis statinio išgabenimu.

Savininkai, kurie nepašalins apleistų statinių, sulauks administracinės atsakomybės. Jiems gresia baudos, kurių dydis gali siekti iki 579 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garažai

Garažai portretas
Kiek suprantu aprudyje ir ne pagal paskirtį metaliniai garažai puošia Klaipėdą. Reikėtų juos gal į senamiestį suvežt... Paveldas jau Klaipėdos darosi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių