Ant istorinio Klaipėdos senamiesčio pastato stogo – darbininkai be šalmų

Darbo inspektorius labai nustebino be apsauginių virvių, šalmų ir specialios įrangos senamiestyje istorinio pastato stogą tvarkantys darbuotojai.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vadovas Vytautas Ročys pabrėžė, kad tai itin šiurkštus darbų saugos pažeidimas.

Ant istorinio Klaipėdos senamiesčio pastato stogo, buvusios prancūzų prefektūros, Sukilėlių gatvėje 8, kelias dienas darbuojasi du darbininkai.

Yra ne vienas atvejis, kai žmonės darbe buvo mirtinai sužaloti, nukritę iš aukščio.

Jie tvarko senojo stogo dangą, nes ji buvo nesandari ir ją reikia pakeisti.

Tačiau ant stogo dirbantys vyrai, anot liudininkų ir to, ką pavyko užfiksuoti dienraščiui, buvo ne tik be šalmų, bet ir neprisirišę apsauginėmis virvėmis, kad nenukristų žemyn.

"Aišku, kad taip negalima. Bet kokiu atveju, jeigu dirba ant stogo, darbuotojai turi būti ir prisirišę, ir su šalmais, ir su specialiais, neslystančiais batais. Tiek aukštumoje, tiek ant žemės statybos darbus atliekantys žmonės turi būti su šalmais, jokių išimčių nėra", – kalbėjo V.Ročys.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos teritorinio skyriaus vadovas priminė, kad nuo šių metų pradžios iki lapkričio 1-osios Klaipėdos apskrityje užfiksuoti 8 mirtini atvejai darbe, sunkių sužalojimų – 18.

"Žmonės žuvo uoste, statybos įmonėse, medienos bendrovėje. Yra ne vienas atvejis, kai žmonės darbe buvo mirtinai sužaloti, nukritę iš aukščio. Taip pat šiemet buvo keli incidentai, kai darbininkai sunkiai susižalojo statybose, nukritę nuo pastolių ar stogo", – tvirtino V.Ročys, pabrėžęs, jog inspektoriai nuvyko išsiaiškinti signalo ir dėl darbų saugos taisyklių pažeidimų, ardant senosios prefektūros stogą.

Pastate Sukilėlių g. 8, ant kurio stogo kelias pastarąsias dienas dirbo darbininkai, nuo 1920-ųjų iki 1923 m. sausio buvo įsikūrusi Klaipėdos kraštą Antantės pavedimu valdžiusios Prancūzijos prefektūra.

Remiantis planais, ne vienerius metus stovėjęs tuščias nenaudojamas istorinis statinys ateityje turi būti atnaujintas ir pertvarkytas į viešbutį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgis

Virgis portretas
Kam šalmas ant stogo iš viršaus niekas neužkris o krentant žemin jis nepadės kad be diržū tai jau negerai

Nūdiena

Nūdiena portretas
Sena prieblema,jei Darbo inspekcijos klerakai nepakelia nei ajuų, nei sėdynių, nedaro reidų- tai tokia ir realybė. Ir, kas skaudžiausia- daugybė mirčių.Nikeas netikrina, todėkl taip ir dirbama.

Aha

Aha portretas
Kaip su virve ant stogo pavaiksciosi.greiciau apsiversi ir nuleksi susipainiojas.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių