Apžvalgos bokšto Uostadvaryje nebus

Apžvalgos bokštas Nemuno deltos regioniniame parke Uostadvaryje nebus įrengiamas. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba idėjos atsisakė dėl kelis kartus išaugusios statybų kainos.

Uostadvaryje turėjęs iškilti apžvalgos bokštas buvo suprojektuotas išskirtinio dizaino – bokštas turėjo priminti plazdančias bures.

Bokšto ir priėjimui prie jo statybai buvo suplanuota suma apie 800 tūkst. eurų.

Jau buvo parengtas ne tik projektas, bet ir įvyko viešas konkursas, atrinktas rangovas.

2021 m. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba buvo pasirašiusi rangos sutartį su įmone „Kavesta“.

Tačiau sutartį teko nutraukti 2022 m. pradžioje, nes laiku nebuvo pradėti vykdyti darbai.

Vėliau, pakartotinai skelbiant viešuosius pirkimus, buvo siūlomos du ar net tris kartus didesnės kainos nei buvo numatyta šiam projektui įgyvendinti.

Žymų kainų išaugimą lėmė ekonominės ir politinės aplinkybės ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, dėl to pabrango statybinės medžiagos, metalinės konstrukcijos.

Du paskutiniai viešieji pirkimai parodė, kad reikia žymiai daugiau lėšų – 2,2 mln. eurų.

Tačiau bokšto statybai 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programoje tokios sumos nenumatyta.

Šis finansavimo laikotarpis baigiasi jau 2023 m. gruodžio 31 dieną. Tai reiškia, kad visi projektai turi būti baigti iki šios datos.

Svarstyta galimybė įgyvendinti dalį projekto ir šiemet įrengti tik bokšto link vedantį žaliatakį, o Šilutės rajono savivaldybei perduoti teises statyti bokštą per artėjančius penkerius metus.

Šilutės rajono savivaldybė šių metų pradžioje du kartus skelbė viešąjį pirkimą, tačiau abu kartai buvo nesėkmingi. Rangovų pasiūlytos bokšto ir prieigos įrengimo kainos du–tris kartus viršijo bendrą suplanuotą sumą šiam projektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek galima Lietuvos

Kiek galima Lietuvos portretas
kraštovaizdį teršt tais bokštais.Pinigų plovyklos valdžiasnukiams.

Povilas

Povilas portretas
Apvaizda apsaugojo Rusnę. Aleliuja.

Drobingudas

Drobingudas portretas
Rusnės bendruomenė ir Šilutės savivaldybės valdžia yra kalčiausios, vėjais paleidę 800 tūkst. eurų skirtą valstybinę investiciją turizmo infrastruktūros plėtrai Nemuno deltos regioniniame parke. 2021 m. išsirinko nepatikimą rangovą - Liatuko Kavestą, garsėjančią korupciniu sandoriu su tuomečiu savivaldybės administratoriumi Pozingiu, Vietą bokštui vietos žmonės buvo išrinkę klampią,neprivažiuojamą, - lyg sutvirtintų krantinių saloje būtų trūkę. Meras Laurinaitis su partine skverneline kompanija apsijuokė, Vilniuje po Aplinkos ministerijos langais prieš rinkimus piketavę dėl to bokšto statybų vilkinimo ir negilinamų Pakalnės žiočių. Nors jų pačių kvazipolitikos pelkė idėją nugramzdino.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių