Atidaryti nauji Endriejavo kultūros namai ir biblioteka

Beveik dvejus metus trukę darbai – baigti. Naujasis Endriejavo kultūros centras jau priima lankytojus. Čia sukurtos erdvės ne tik įvairiems kultūriniams renginiams ar koncertams, bet ir bibliotekai. Be to, visiškai sutvarkyta ir aplinkinė erdvė, tad Endriejavo miestelio centras pasikeitė neatpažįstamai.

„Šiandien išties džiugi diena, kurios ilgai laukė daugelis Endriejavo gyventojų. Nepaisant įvairių iššūkių ir problemų, viską sėkmingai įveikėme, nes mūsų pagrindinis tikslas buvo tęsti šio pastato statybas ir ištesėti endriejaviškiams duotą pažadą, kad jie turės savo kultūros namus. Šiandien duris atvėręs visiškai naujas pastatas puikiai pritaikytas repeticijoms, edukacijos ir kitoms veikloms, todėl bus patogus ne tik koncertų lankytojams, bet ir atlikėjams. Linkiu, kad šioje erdvėje niekada nerimtų kūrybinis šurmulys, o jo erdvės visada būtų pilnos lankytojų“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Iškilo ne tik naujas pastatas su patalpomis, pritaikytomis kultūrinei ir bibliotekos veiklai, bet sutvarkyta ir visa aplinka – perkloti pėsčiųjų takai, įrengti laiptai, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovas, paženklintos automobilių stovėjimo vietos, įrengtas teritorijos apšvietimas. Bendra darbų vertė – apie 1,5 mln. eurų.

Po oficialaus kultūros namų ir bibliotekos atidarymo visi buvo pakviesti į renginius, kurie tęsis visą dieną. Susirinkusieji galėjo pamatyti Endriejavo kultūros namų kolektyvų pasirodymus, dalyvauti ženkliukų gaminimo ar drobinių maišelių dekoravimo edukacijoje. Nuo 13 val. čia organizuojamas interaktyvus grindų žaidimas „Jonas ir rajonas“, 16 val. vyks vonios druskų gaminimo edukacija, o vakare, 18 val., laukia „Austiejos su grupe“ koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ela

Ela portretas
Kaip gražiai visi karpo juostą ir visi patenkinti , kaip vaikų darželyje ) Moka žmonės džiaugtis. Malonu ).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių