Atostogas „koregavo“ piktavaliai

Rudens atostogas Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos moksleiviams ir mokytojams „pakoregavo“ piktavaliai, žadėję susprogdinti mokyklą, taip pat telefonu grasinę mokytojams susidorojimu. Mokyklos bendruomenė tą įtemptą savaitę pamokas nutraukė ir paskelbė rudens atostogas, dar prieš joms prasidedant visose uostamiesčio mokyklose.

Šią savaitę visos Klaipėdos mokyklos buvo tuščios, nes moksleiviams – rudens atostogos, tačiau prieglobstį nuo karo uostamiestyje radę mažieji ukrainiečiai neatostogavo.

Jų atostogas net toli nuo tėvynės „pakoregavo“ piktavaliai.

Kai buvo grasinama susprogdinti visas šalies mokyklas, tokio grasinimo sulaukė ir Tarptautinė Ukrainos mokykla.

Galbūt į tai buvo galima nekreipti dėmesio, tačiau tiesioginio grasinimo susidorojimu telefonu sulaukė ir šios mokyklos mokytojai.

Grasinimai pasiekė ir mūsų mokyklą, buvo asmeniškai mokytojams skambinta, grasinta.

„Mūsų mokykla neatostogauja. Prieš tai turėjome savaitę atostogų, vyko fakultatyvai, neformalus ugdymas. Priėmėme tokį sprendimą, nes grasinimai pasiekė ir mūsų mokyklą, buvo asmeniškai mokytojams skambinta, grasinta, policija pradėjo tyrimą“, – patvirtino Tarptautinės Ukrainos mokyklos Klaipėdoje direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Asta Dirgėlienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasak jos, grasintojai kalbėjo rusiškai, skambučiai sutapo su elektroniniais laiškais, kuriuose gąsdinta susprogdinti visas Lietuvos mokyklas, taip pat ir Tarptautinę Ukrainos mokyklą.

„Mokykloje šiuo metu mokosi 715 vaikų. Daugiau nei planavome. Rugsėjo 4 d. buvo 689 moksleiviai, paskui padaugėjo, nes ukrainiečiai vis dar atvyksta į Klaipėdą. Dirbame dviem pamainomis, sunku taip dirbti, mokytojai labai pervargsta. Bet yra, kaip yra“, – kalbėjo A. Dirgėlienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to-nacius ir fašistus

to-nacius ir fašistus portretas
TAIP-visus ruZZus-LAUK ikš Lietuvos. Didžiausi naciai ir fašistai-ruzzai. Su эсэсовскими знаками V u Z visoje rašoje ir pas ,,išvaduotojus'' Ukrainoje. NACISTINĖS Georgijaus juostelės visoje rašoje-parašoje ir pas ,,išvaduotojus'' Ukrainoje. 2 pasaulinio karo metu, kurį pradėjo CCCP kartu su fašistine vokietiją, 1939m. rugsėjį užpuolę Lenkiją. Georgijaus juodstyelėmis buvo apdovanojami kariai, tarnavę generolo Vlasovo korpuse, kariavusio nacistinės Vokietijos pusėje . I vėliava rašos- generolo vlasovą.

Nacius ir fašistus

Nacius ir fašistus portretas
Laukinini iš Lietuvos. Z.

Romas

Romas portretas
5-tos kolonos kiauliasnukius von iš Europos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių