Vairuotojai ženklų nepaiso: automobiliu – per šaligatvius

Pačiame Klaipėdos centre transporto priemonių judėjimas ribojamas kelio ženklais. Tačiau neretai vairuotojai šių ženklų nepaiso ir kelią trumpina šiurkščiai pažeisdami Kelių eismo taisykles.

S. Šimkaus gatvė tapo savotiška Santuokų rūmų kiemo tvarkymo įkaite, ne pirmą savaitę ji tapo neišvažiuojama.

Rekonstruojant aikštę prie Santuokų rūmų buvo ne tik vykdomi archeologiniai tyrimai, bet ir ketinama pakeisti nusidėvėjusią takų ir aikštelių dangą, atnaujinti apšvietimą, įrengti daugiau žaliųjų zonų.

Ties aikšte keičiamos ir požeminės komunikacijos.

Kol gatvė perkasta, ja važiuoti negalima, iš abiejų pusių apie tai įspėja kelio ženklai, žymintys, kad toliau – akligatvis.

Kaip rašė G. Orwellas, visi yra lygūs, bet kai kurie yra lygesni už kitus. Taip mano ir dalis Klaipėdos vairuotojų. Užuot apsisukę ties tvora ir ieškoję kitų būdų pasiekti tikslą, dalis vairuojančiųjų apvažiuoja perkastą gatvę šaligatviais.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos ir miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė patikino, kad jau kitos savaitės viduryje S. Šimkaus gatvė bus atverta ir važiuoti ja bus galima be kliuvinių.

Iki tol teks laikytis visiems privalomų reikalavimų.

Tačiau kol kas Kelių eismo taisykles (KET) pažeidinėja ir kai kurie tėvai, atvežantys savo atžalas į Klaipėdos uostamiesčio progimnaziją. Jie nepaiso ženklo, kad I. Kanto gatvėje yra vienpusis eismas ir, nepaisydami draudimų, suka atgal į S. Daukanto gatvę.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Asta Kažukauskienė paaiškino, kad šiemet nuo birželio 1-osios iki spalio 8 dienos iš S. Šimkaus gatvės gauti 46 pranešimai apie galimus įvairius KET pažeidimus, o iš I. Kanto gatvės – 11 pranešimų.

Didžioji dauguma – dėl galimų automobilių parkavimo tvarkos pažeidimų.

„Į gautus pranešimus policijos pareigūnai visada reaguoja ir, juos užfiksavus bei įvertinus visas aplinkybes, atsakomybę taiko teisės aktuose numatyta tvarka. Užfiksuoti ir per epolicija.lt pranešimus apie galimus pažeidimus registruoti gali ir gyventojai – nuotraukoje ar vaizdo medžiagoje turi aiškiai matytis galimo pažeidimo laikas, vieta ir esmė. KET pažeidimus fiksuoja ir mieste patruliuojantys pareigūnai. Pasak pareigūnų, pastebėjus, kad kokioje nors vietoje ženkliai daugėja gyventojų pranešimų apie pasikartojančius galimus pažeidimus, toje teritorijoje stiprinamas patruliavimas, gali būti rengiamos ir tikslinės prevencinės priemonės“, – paaiškino A. Kažukauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Posūkis iš Priestočio g. į S.Neries gatvę važiuojant nuo uotso pusės. Už posūkio ženklas "sustoti draudžiama". Kiekvieną dieną ten parkuojami automobiliai, kurie tikrai trukdo autobusams išvažiuoti į S.Neries gatvę, ypač į antrą juostą, nes tiesiog nelieka vietos normaliai išsukti. Prie kiekvienos mokyklos kasryt it popiet stovi automobiliai su "avariniais" prieš draudžiančius ženklus, posūkiuose, prie pat pėsčiųjų perėjos.... Nereikia jokios epolocijos. Tiesiog pravažiuodami atkreipkit dėmėsį ir bauskit tokius "gudrašiknius" , o ne ignoruodami pravažiuokit, tipo, skubesnių reikalų turit.

Kada savivaldybe bausite uz neatliktus darbus?

Kada savivaldybe bausite uz neatliktus darbus? portretas
Gatve turejo buti uzdaryta savaitei, darbam atlikti...... dabar jau ena 4-5 savaite, tai kokios nuobaudos rangovui ir uzsakovui - savivaldybei? Darbai nevyksta, gatve uzdaryta, parkingas sunaikintas, miesto centre - dykuma su smelio kopa....

Faras

Faras portretas
Policija ir savivaldybė toleruoja tokius eismo taisyklių pažeidimus. Todėl ir yra tas nebaudžiamumo efektas. Visam mieste mašinos važinėja ir parkuojasi ant šaligatvių. Anarchija. O žmonės vaikšto gatvėmis nes užbluokuoti visi praėjimai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių