Danės skvere apsaugos nebus

Kai iškart po renovacijos Danės skveras buvo pradėtas niokoti, o vandalų nustatyti nepadėjo net vaizdo stebėjimo kameros, buvo prabilta, kad skverui saugoti reikėtų pasitelkti apsaugininkus, tačiau miesto politikai tam nepritarė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis patvirtino, kad planai dėl fizinės, ne nuotolinės skvero apsaugos buvo realūs.

Pasak A.Dobranskio, objektas dar nebuvo baigtas ir atiduotas vertinti, bet jau buvo matomas visuomenės noras ir poreikis ateiti į Danės skverą ir leisti ten laiką.

Pabaigus renovaciją ir skvere pradėjus lankytis žmonėms, prasidėjo ir skvero niokojimas – ne kartą buvo suskaldyti apšvietimo kubai, išplėštas fontano projektoriaus laidas, riedutininkų aikštelėje sulaužytos plytos, jau nekalbant apie terliones.

Skvere yra vaizdo stebėjimo kamerų ir miesto atstovai ne kartą kreipėsi į policiją dėl suniokoto turto, bet panašu, kad nė sykio vandalai nebuvo nustatyti ir nubausti, todėl prabilta apie fizinę skvero apsaugą.

Klaipėdos savivaldybės administracija kreipėsi į policiją, pareigūnai pažadėjo pravažiuoti pro skverą dukart per parą.

Vis dėlto administracija manė, jog to nepakanka ir norėjo samdyti fizinę apsaugą, kad apsaugininkas skvere dirbtų nuo 12 iki 24 val.

Po vidurnakčio skveras būtų stebimas per vaizdo kameras.

Paskaičiavus paaiškėjo, kas ši paslauga miestui kainuotų nepigiai – iki 30 tūkst. eurų per metus.

Tačiau tarybos posėdyje politikai nebuvo šio siūlymo sužavėti ir balsų dauguma jį atmetė.

Danės skvero rekonstrukcija buvo vienas didesnių ir svarbesnių pastarųjų metų Klaipėdoje įgyvendinamų projektų. Tam buvo skirta 10,7 mln. eurų.

Po rekonstrukcijos skvere ne tik įrengtas šiuolaikiškas fontanas su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis, bet ir sumontuota nedidelė scena pradedančiųjų atlikėjų pasirodymams bei moderni terasa.

Atnaujintame skvere nemažai erdvės pritaikyta vaikams, yra riedutininkų parkas, laipynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
ir kada tie vandalai susiprotes.....lamat-ne strojet....geda,,,juos reikia labai grieztai baust....kad kitiems nekiltu noras....arba liept kekviena diena plaut skvero plyteles...

brainwashed

brainwashed portretas
eilinė šūdų krūva už mūsų pinigus. veidmainystės ir bukaprotiškumo parkas

Sugadinta buvusi nuostabi ramybės oazė

Sugadinta buvusi nuostabi ramybės oazė portretas
1. Fontanas turi veikti visą laiką. Fontanai tam ir sukurti, kad veiktų visą laiką, o ne nurodytomis valandomis, kaip vaidinimas. Tai yra, kaip visame pasaulyje 2.Vietoje juodų kubų, kurie neatlieka jokios funkcijos, pastatyti normalius suolelius. 3. Plačius suolus- lovas pakeisti normaliais suoliukais. 4.Atskirti pėsčiųjų ir paspirtukininkų-dviratininkų zonas. Vakar vakare, mergina, lėkdama paspirtuku skvere užvažiavo ant pagyvenusio vyro, sužeidė (nesunkiai) kulną. Skvero didžioji bėda: neliko pavėsio. Per karštas dienas jame žmonių nebuvo, nes saulė plieskė, o pavėsyje stovėjo tik keli suolai vienoje aikštelės, vadinamos fontanu, pusėje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių