Dėl gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje – apklausa

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo darbo grupės posėdyje pradėta pirminė diskusija dėl Salomėjos Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje. Šiuo klausimu bus siūloma rengti gyventojų apklausą.

Be to, balsų dauguma nuspręsta Liudo Giros gatvę pervadinti Ernsto Vicherto vardu, bet tam turės pritarti miesto politikai.

Posėdyje dėl E. Vicherto asmenybės ir nuopelnų Klaipėdai bei Klaipėdos kraštui pasisakė kvalifikuotas istorikas Dainius Elertas, kuris, be kita ko, pateikė įrodymų, kad E. Vicherto publikacijos buvo spausdinamos netgi laikraštyje „Aušra“.

Darbo grupės balsų dauguma nuspręsta, kad L. Giros gatvė turėtų būti pervadinta E. Vicherto vardu, juolab pakeisti pavadinimą įpareigojo ir Lietuvos gyventojų rezistencijos ir genocido centro vadovybė.

Darbo grupė savo išvadas pateiks merui ir jau miesto vadovas dėl galutinio apsisprendimo turėtų teikti siūlymą miesto politikams.

Komisija svarsto galimybę atlikti gyventojų apklausą.

„Dėl S. Nėries gatvės pakeitimo buvo tik pradinė diskusija, mes tikrai neskubėjome priimti sprendimų. Pasidalijome nuomonėmis, įžvalgomis, kaip būtų galima organizuoti tą procesą, kad jis nestrigtų, kaip L. Giros gatvės atveju. Komisija svarsto galimybę atlikti gyventojų apklausą. Atsiribojome nuo S. Nėries nuopelnų ar nusižengimų vertinimų, nebediskutavome dėl asmenybės ar istorinės pažymos turinio. Juolab jos sąsajų su Klaipėda mes neradome. Komisijos nariams situacija aiški, reikia keisti tą pavadinimą. Klausimas tik, koks tas pavadinimas turėtų būti“, – teigė Paveldosaugos skyriaus vedėjas, Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo darbo grupės vadovės pavaduotojas Vitalijus Juška.

Vienas variantų S. Nėries gatvei sugrąžinti istorinį Stoties gatvės pavadinimą, tačiau tokiu pavadinimu yra gatvė Giruliuose, kurią tektų pervadinti.

Kiek tai būtų priimta Girulių gyventojams, irgi neaišku. Esą tuomet reikėtų diskutuoti ir su jais, išgirsti jų poziciją, jų nuomonę.

Beje, dėl S. Nėries gatvės pervadinimo komisija sulaukė nedviprasmiško įspėjimo, kad dėl to bus rengiamas piketas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dana

Dana portretas
O kaip su Mogiliovo g. pavadinimu, jau ramu - draugai su bulbašais

prisimenu kad

prisimenu kad portretas
Buvo P.Cvirkos gatve ir'' ant kampo'' faina snapsine krautuvele , bet neliko cvirkos dingo ir snapsas na ir kas? ,ogi nieko

tiesiog pavadinkit

tiesiog pavadinkit portretas
Lager Alaus ir niekas neprieštaraus
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių