Dėl gatvės remonto klaipėdiečius ragina pasisemti kantrybės

Paralelinė su Baltijos prospektu gatvė su įvažomis į kiemus – itin svarbi aplinkinių namų gyventojams. Ilgokai nesulaukiantys jos remonto pabaigos klaipėdiečiai jau siunčia skundus.

Priminė, kad tuoj žiema

Oficialiai išsiųstame skunde Baltijos prospekto 45 name gyvenantis klaipėdietis piktinasi, kodėl bene prieš du mėnesius nugramdę dalį asfalto darbininkai iki šiol šių vietų neuždengė nauju sluoksniu.

Kreipdamasis į savivaldybę rašto autorius klausia, kodėl reikėjo gramdyti gatvę, sudaryti gyventojams daugybę nepatogumų, jei jau kelis mėnesius šioje vietoje niekas nevyksta.

„Žmonės važiuoja per didžiausias duobes. Kas taip daro? Miega tie rangovai, niekas nieko rimtai nedaro, pasityčiojimas kažkoks. Plius dar kelią susiaurino! Automobiliai negali prasilenkti. Ar yra kažkiek pagarbos gyventojams? Gal jau užteks miegoti, tuoj žiema!“ – sunkiai valdydamas emocijas rašė pranešimo autorius.

Gatvė nesusiaurės

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patikino, kad darbai šioje vietoje vyksta, prie įvažų į kiemus montuojami bortai.

Pasak jo, gatvė bus asfaltuojama, kai pagal iš anksto nustatytą darbų grafiką tam ateis metas. Tai yra paskutinis darbas.

Ko gero, taip rangovai susiplanavo darbus.

„Taip nėra, kad vieną dieną danga išfrezuojama, o kitą – jau asfaltas dedamas. Gali būti, kad gatvė išgramdyta prieš porą mėnesių. Dėl gatvės susiaurėjimo gyventojai neteisūs, gatvė liko tokio pat pločio, kaip ir buvo, jau sudėti kelio ir vejos bortai. Ties jais yra patrupėjęs asfaltas. Akivaizdu, kad dabar nėra patogu privažiuoti prie pat gatvės krašto, vairuotojams patogiau judėti arčiau vidurio, todėl ir yra sunkiau prasilenkti. Viskas galiausiai liks taip pat, tik prie įvažų į kiemus bus saugumo salelės. Jos formuojamos tam, kad prie pat įvažų vairuotojai nestatytų automobilių“, – paaiškino V. Švedas.

 

Bus patogiau įvažiuoti

Anksčiau šio mikrorajono gyventojai palikdavo automobilius vos ne ant įvažos, taip jie užtverdavo kelią, ir sunkiasvorės mašinos į šiuos kiemus negalėdavo įvažiuoti.

Tai sudarydavo nepatogumų ugniagesiams bei įvairias paslaugas teikiančių įstaigų transportui.

Dėl šių salelių įrengimo sumažės vietų automobiliams, bet kito būdo išspręsti saugumo bėdas nėra.

Atnaujinus šią gatvelę liks ta pati tvarka – vienoje jos pusėje bus galima statyti mašinas, gatvė bus dviejų eismo juostų.

V. Švedas patikino, kad pats buvo nuvažiavęs apžiūrėti darbų, ir įsitikino, kad šioje vietoje du automobiliai gali prasilenkti, tik dabar tai reikalauja daugiau atidumo ir atsargumo.

„Galima sakyti, kad asfaltas frezuotas ne laiku. Ko gero, taip rangovai susiplanavo darbus. Visko būna. Suprantu gyventojų rūpestį. Yra tokie nepatogumai, bet reikia iškentėti, išlaukti, ir galiausiai viskas bus baigta. Siekiame, kad darbai šioje gatvėje būtų kuo greičiau užbaigti, planuojama tai padaryti iki šių metų galo. Viskas priklausys nuo oro sąlygų, jei užeis žiema, tai nepavyks laikytis šio plano. Dabar tikimės, kad gatvelė bus išasfaltuota jau lapkričio gale“, – planais dalijosi valdininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaitkus Kamarauskas rimti vyrai,kiek jie laikys ta iš miesto tvarkymo vedėja,juk akivaizdu,kad kažkas ten negerai pastoviai

Parkavimo vietų reik, bet

Parkavimo vietų reik, bet portretas
Reikia ažūrinių. Kitaip lietaus vanduo keliaus tik į valymo tinklus ir bus kaip Kretingoj. Nepajėgia aptarnaut. Žolynai buvo ir yra vandens naudotojai

Anonimas

Anonimas portretas
Šiuo metu labai svarbu, kad būtų kuo daugiau parkavimo vietų. O ką mes matome - pridaryta kažkokių niekam nereikalingų salelių, skiriamųjų juostų, kur galima buvo įrengti vietas mašinoms parkuoti. Apie vaikų žaidimo aikšteles- jos turi būti saugios, pritaikytos įvairaus amžiaus vaikams O ne po vieną įrengimą pastato , net juokinga!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių