Dėl išmestų šiukšlių – klaipėdietės priekaištai

Gyventoja pasipiktino, kad atliekų vežėjas iš statybiniam laužui skirto konteinerio išmetė žmonių suverstus buitinių atliekų maišus. Už juos, paliktus daugiabučio kieme, moteriškė ėmė grasinti baudomis. Tačiau miestietė, panašu, nesuvokė, kas iš tiesų yra kaltas dėl situacijos.

Pasipiktino vežėju

„Nagi, kaimynai, ateiname, susirenkame savo šiukšles, kas eina pro šalį ir meta į statybinį konteinerį. Ką manote apie tai, kad šio tralo vairuotojas tiesiog išmetė į lauką tas atliekas ir nuvažiavo? Esą negalėjo nuvežti iki sąvartyno ir kolegoms perduoti? Gal jam baudą už šiukšlinimą viduryje gatvės?“ – pasipiktinimą reiškė gyventoja.

Moteris švaistėsi ne tik priekaištais, bet ir nurodymais – esą vežėjas turėjo dar ir šiukšlių maišuose atkapstyti įrodymų, kieno tos šiukšlės yra.

Žmonės bandė paaiškinti pastabas reiškusiai miestietei, kad atliekų vežėjas turėtų susimokėti pats, jei paaiškėtų, kad jis į sąvartyną pristatė ne išrūšiuotą statybinį laužą, o statybines atliekas kartu su buitinėmis atliekomis.

„Jei ten – rūšiuotos statybinės atliekos, o atveš su buitinėmis atliekomis, ką jam pasakys? Eik, rūšiuok visą konteinerį. Teisingai padarė, kad išmetė“, – komentaro autorei atšovė kitas gyventojas.

Vietoj 10 – 120 eurų už toną

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovas Artūras Liubinavičius paaiškino, kodėl gyventoja pirmiausia turėjo pasipiktinti kaimynais, o ne vežėju.

„Kažkas užsisakė statybinių atliekų išvežimo paslaugą. Žmogus neturi mokėti už kitų gyventojų buitines atliekas. Rūšiuotos statybinės atliekos priimamos už nedidelį mokestį – 10 eurų už toną. Tačiau jei bus atvežtos statybinės atliekos su buitinėmis atliekomis arba su plastiko, izoliacinių medžiagų likučiais, už toną teks susimokėti jau 120 eurų“, – paaiškino A. Liubinavičius.

Žmogus tokią paslaugą užsisakė už savo pinigus. O kaimynai pasielgė kaip piratai.

Kyla klausimas, ar remontą savo bute daręs gyventojas turėtų tuštinti savo kišenę, jei kažkas iš gyventojų primetė į konteinerį buitinių atliekų?

„Žmogus tokią paslaugą užsisakė už savo pinigus. O kaimynai pasielgė kaip piratai. Mišrios, inertinės, statybinės atliekos, tokios kaip betonas, plytos, čerpės, keramika ir kitos, turi būti be netinkamų perdirbti atliekų. Tai yra labai svarbu. Žmogus, kuris surūšiavo statybines atliekas, ne tik gerą darbą padarė, bet ir ženkliai taupė savo pinigus. Tie, kas meta komunalines šiukšles į statybinėms atliekoms skirtą konteinerį, yra neišprusę žmonės ir nežino tvarkos“, – tikino A. Liubinavičius.

Padarė kiaulystę

Kol kas šiukšlių kalnas taip ir stovi viduryje šaligatvio. Gyventojai net nesiruošia susitvarkyti savo pačių šiukšlių.

„Kas dabar bus? Ogi atsiras tokių, kurie skambins į savivaldybę, sakys – va, žiūrėkite, šiukšlės stovi. Už visų mokesčių mokėtojų pinigus bus samdoma papildoma paslauga, kad šiukšlynas būtų sutvarkytas. O nuo ko viskas prasidėjo? Nuo to, kad kažkas praeidamas švystelėjo savo šiukšlių maišą į ne tam skirtą konteinerį. Štai ir didžiulis galvos skausmas, ir išlaidos. Tai yra kiaulystė. Gyventojus reikia šviesti ir aiškinti, kad atliekos turi būti rūšiuojamos ir metamos tik į tam skirtus konteinerius“, – akcentavo A. Liubinavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas,

Faktas, portretas
pati tas šiukšles ir išmetė

Anonimas

Anonimas portretas
Ankiek turi buti keulė,nužmogėjas

paslaugos uzsakovui.

paslaugos uzsakovui. portretas
vertetu padekot darbuotojui- jis gi galejo ir nerusiuot- butumet mokeje 120. o moteriske? manyciau daugybej namu yra tokiu ,be meikes, moteriskiu . jos darkysis kol numirs. susitaikykim ir apeikim.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių