Doviluose atsiras žiedinė sankryža

Šią vasarą Lietuvos automobilių kelių direkcija planuoja skelbti viešąjį konkursą kelio Doviluose rekonstrukcijai. Miestelio centre atsiras žiedinė sankryža.

Ruošiasi konkursui

Kelių direkcijos komunikacijos vadybininkas Saulius Jansonas patvirtino, kad viešąjį konkursą rangovo atrankai ketinama skelbti šių metų antrojo ketvirčio pabaigoje arba trečiojo ketvirčio pradžioje.

„Planuojama skelbti viešąjį pirkimą krašto kelio Nr. 227 Jakai–Dovilai–Laugaliai ruožo nuo 10,115 iki 13,550 km rekonstravimo ir rajoninio kelio Nr. 2228 Dovilai–Baičiai ruožo nuo 0,000 iki 1,280 km kapitalinio remonto darbams. Projekto apimtyje numatyta ir sankryžos rekonstrukcija į žiedinę“, – pranešė direkcijos atstovas.

Šiuo projektu turėtų atsirasti dviračių ir pėsčiųjų takas šalia Klaipėdos gatvės, vedančios iš Dovilų Minijos upės link.

„Dviračių ir pėsčiųjų takas planuojamas visame minėtame ruože ir šalia rajoninio kelio Nr. 2228 gyvenvietės ribose. Sklandžiai įgyvendinus pirkimo procedūras, rangos darbus planuojama pradėti šių metų pabaigoje, kitų metų pradžioje“, – paaiškino S. Jansonas.

Nuovažos išliks

Gyventojams buvo kilę klausimų, ar rekonstravus sankryžą išliks autobusų stotelė, kuri yra šalia trišalės sankryžos.

„Stotelės bus dvi, po vieną abiejose kelio pusėse“, – patvirtino S. Jansonas.

Daugiausiai doviliškiai nerimavo, kad nebeliks išvažos iš pagrindinės gatvės į Dovilų seniūniją, bažnyčią ir biblioteką.

Tačiau aiškėja, kad nuovažas pavyks išsaugoti.

Kad žmonėms nereikėtų dideliu ratu važinėti įsukant į pagrindinę gatvę, nusprendėme išasfaltuoti Siauruko gatvelę.

„Nuovažos taip pat lieka, tačiau keičiasi eismo organizavimas – numatomas vienpusis eismas, kur neįmanoma organizuoti dvipusio. Esminis pakeitimas – suprojektuota išvaža iš Lašupio gatvės į žiedinę sankryžą. Patekimas į Lašupio gatvę yra užtikrinamas dviem alternatyviais keliais – per Klaipėdos gatvę, vienas iš jų yra greta, už maždaug 80 metrų, tad tolimais aplinkkeliais važinėti nereikės“, – paaiškino S. Jansonas.

Kelių direkcija paaiškino, kad projektuojant žiedinę sankryžą dėl jos konfigūracijos ir privačių sklypų ribų nebuvo techninių galimybių suprojektuoti dvipusio eismo įvažą į Lašupio gatvę.

Nijolė Ilginienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vienpusis eismas

Kitaip tariant, biblioteką, seniūniją ir bažnyčią gyventojai galės pasiekti Lašupio gatve per kitą sankryžą, o į centrinę miestelio sankryžą iš šios gatvelės bus leidžiama išvažiuoti, tik įvažiuoti bus draudžiama.

Vienpusis eismas atsiras ir ties Dovilų etnokultūros centru.

Žemaitės gatve bus galima tik įvažiuoti į gyvenamųjų namų teritoriją, etnokultūros centro automobilių stovėjimo aikštelę.

Tačiau Dovilų seniūnija nusprendė išasfaltuoti Siauruko gatvę, kuria gyventojai galės įvažiuoti į žiedinę sankryžą, šiek tiek tolėliau, už miestelio parduotuvės.

„Kad žmonėms nereikėtų dideliu ratu važinėti įsukant į pagrindinę gatvę, nusprendėme išasfaltuoti Siauruko gatvelę. Pro etnokultūros centrą bus galima įvažiuoti į kvartalą iš pagrindinės Klaipėdos gatvės, o išvažiuoti į centrinę gatvę bus galima gatvele iš karto už parduotuvės“, – paaiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietinis 2

Vietinis 2 portretas
Ko jūs ant tos seniūnės lojate. Neteko girdėti, kad metų gale nors centas liktų nepanaudotas. Kiek duoda savivaldybė, tiek ir panaudoja keliams. Ne seniūnė lopeta asfaltuoja kelius. Klauskite savo valdžios, kurią rinkote arba net ir nerinkote. Taryba balsuoja ir sudarinėja kelių sąrašus. O kad už seniūnę pakovoti reikėtų, nė vienas piršto nejudinate. Mūsų seniūnija mažiausiai gauna iš visų kitų seniūnijų. Pasižiūrėkite, kiek Kalotėje dviračių takų ir asfalto paklota, kiek Sendvaris gavęs. O mes amžinai palei galą esame eilėje.

Vietinis

Vietinis  portretas
Puiku kad paviešinama,,tvarka,, Dovilų miestelyje, keliai tragiški ne tik žvirkeliai bet ir tarp daugiabučiu, gerai kad,,šiltos,,kėdės dar tebešildo,matyt pokyčių dar nesulauksim kol iki toliau nedaeis mūsų,,džiaugsmai,,,

Dovilė

Dovilė portretas
Seniūnės vietoje atsistatydinčiau iš užimamų pareigų, sužinojus savo prižiūrimos seniūnijos gyventojų nuomones. Visiškas neveiksnumas. Ir gėdos jausmo nebuvimas... toliau lauksime "gerbiamos ponios" malonės ir kadencijos pabaigos...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių