Elektroniniai mokinio pažymėjimai Klaipėdoje prigijo

Elektroninio mokinio pažymėjimo įdiegimas, Klaipėdai kainavęs daugiau nei penktadalį milijono eurų, galiausiai pasiteisino. Pradžioje kai kurios mokyklos šia naujove nesinaudojo, nes paslaugos netenkino mokymo įstaigų poreikių arba sutarties vykdytojų įdiegta sistema veikė su trikdžiais.

Teigiama, kad pereinamuoju laikotarpiu elektroninį mokinio pažymėjimą mokyklos naudojo tiek, kiek joms reikėjo.

Dabar elektroninius mokinio pažymėjimus Klaipėdoje turi 31-os savivaldybei priklausančios bendrojo lavinimo mokyklos moksleiviai.

„Mokinio elektroninis pažymėjimas pas mus naudojamas. Naujai atvykę moksleiviai jį gauna, mokyklos užsisako. Į šiuos pažymėjimus yra integruotas ir viešojo transporto keleivinis bilietas, kai kuriose mokyklose mokiniai, pasinaudoję juo, įeina į pastatą, jei yra tokia kontrolė. Trijose progimnazijose – S. Dacho, L. Stulpino ir „Vyturio“ – pažymėjime integruota elektroninė piniginė, į kurią pervedus pinigų galima atsiskaityti už maistą mokyklos valgykloje. Be to, tėvai gali matyti, ką vaikas pirko“, – vardijo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Vida Bubliauskienė.

Teigiama, kad ši paslauga yra labai patogi, moksleiviui nereikia grynųjų ir nekyla pagundų ką nors pirkti parduotuvėje.

Anot Švietimo skyriaus vedėjos, į elektroninį mokinio pažymėjimą buvo planuota įdiegti ir daugiau paslaugų, tačiau ne viskas pavyko.

Kasmet uostamiesčio savivaldybės strateginiame plane yra numatomos lėšos naujų elektroninių mokinio pažymėjimų įsigijimui.

Tam metams skiriama iki 44 tūkst. eurų.

Su elektroninius mokinio pažymėjimus aptarnaujančia įmone miestas sudarė sutartį trejiems metams pernai birželio 20 d.

Bendra suma siekia 110 tūkst. eurų be pridėtinės vertės mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių