Festivalyje – diskusijos apie vandens sporto šakų vystymą uostamiesčio kraštuose

Festivaliui Dangės ralis įsibėgėjus, Danės skvere praėjo ir antroji renginio diskusija. Apie vandens sporto šakų vystymo potencialą uostamiesčio kraštuose diskutavo vandens sporto atstovai ir entuziastai. Specialistai pabrėžė, jog viena didžiausių klaidų – neišnaudotos galimybės gyvenant šalia vandens.

Antroje diskusijoje susirinko klaipėdiečiams gerai žinomi asmenys – žurnalistai Gediminas Pilaitis ir Agnė Bukartaitė, miesto savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjas Vytautas Beitas, Klaipėdos irklavimo centro vadovas Liudas Mileška, aktyvus jūruomenės narys Artūras Traš,  irkluotojas Gediminas Lukošius ir festivalio organizatorius Aleksandras Kaupas.

Buvo diskutuojama apie tai, kaip reikėtų skatinti atžalas pažinti įvairų vandens sportą. Vieni iš pokalbio dalyvių patikino, jog šiuo metu vis mažiau jaunimo domisi vandens sportu, kadangi jiems uostamiestyje nėra įsteigta daug vietų, kur jie galėtų mokytis buriuoti ar irkluoti. 

Nors uostamiestyje ir yra įsteigta buriavimo sporto mokykla, tačiau, pasak A. Bukartaitės, mieste nėra sporto bazės, kurioje jaunuoliai galėtų treniruotis, jiems tenka vykti treniruotis į kaimą netoli Klaipėdos – Dreverną.

„Gyventi Klaipėdoje ir nesinaudoti suteiktomis galimybėmis – kvailystė“, – pabrėžė A. Bukartaitė.

Visgi Danės upė nėra vieta, kuri būtų tinkama treniruotėms, kadangi čia plaukia ir vandens autobusai, yra siūlomos įvairios turizmo pramogos. L. Mileška patikino, jog sportininkams upėje nėra vietos ne tik įsibėgėti, bet, pavyzdžiui, nutikus nelaimei drakonų valčių irkluotojai net negalėtų sustabdyti valties.

„Jeigu vandens dviratis netikėtai pasirodytų priešais drakonų valtį, veikiausiai turėtume stiprų smūgį ir įvyktų nelaimė, kadangi drakonų valtis neturi stabdžių ir išvengti kliūties staigiai nepavyktų“, – teigė L. Mileška.

V. Beitas teigė, jog problema dėl vandens buriavimo sporto mieste yra sprendžiama.

„Daug kalbame, diskutuojame. Sprendžiame, kur galėtų būti sporto bazė, galvojame apie vietą, kur galima būtų laikyti dideles valtis“, – sakė V. Beitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių