Gargždiškiai jau laukia naujo asfalto per tiltą

Gargždiškiai dar šią savaitę turėtų sulaukti naujos asfalto dangos vienoje pagrindinių įvažų į miestą.

Pasirašė sutartį

Tilto gatvės, kurios dalis driekiasi virš Minijos upės, kapitalinio remonto darbai turėtų baigtis iki metų pabaigos.

Įvaža nuo Vėžaičių pusės yra valstybinės reikšmės kelias.

Šios gatvės remonto darbų konkurso sutartį su įmone "Kavesta" pasirašė Lietuvos automobilių kelių direkcija. Darbų vertė – 1,8 mln. eurų.

Dar viena įvaža nuo Kretingos pusės taip pat laukia remonto.

Praėjusią savaitę Kelių direkcija pasirašė Kretingos plento remonto darbų sutartį su įmone "Eurovia Lietuva". Darbų vertė – beveik 1,9 mln. eurų.

"Tai yra Kelių direkcijos kelias, bet mes prisidedame 30 proc. reikalingos sumos. Mums tai mielas įvykis, bet kiek vėluojantis. Šis projektas dar šiemet turėjo būti įgyvendintas. Strigo projektavimo darbai ir sprendinių derinimas", – paaiškino Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Bronius Markauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Slinko šlaitas

Apie tai, kad būtina tvarkyti dvi pagrindines įvažas į miestą, gyventojai kalbėjo jau senokai.

"Tačiau kol nebus pabaigta Tilto gatvės rekonstrukcija, kažin ar būtų gerai išrausti kitą kelią. Pirma reikia baigti vieną darbą. Kalbėsiu su rangovais, kad jie parengiamuosius darbus pirmiausiai darytų Kretingos plente", – patikino rajono meras.

Tilto gatvės rekonstrukcija buvo vienas didžiausių iššūkių Gargždams. Eismas į miestą Tilto gatve vyksta tik viena kryptimi – nuo magistralės miesto link.

Iš Gargždų pusės eismą draudžia ženklai.

"Tai vienas sudėtingesnių projektų, darbai kliuvo. Įrengti ne tik lietaus nuotekų tinklai. Įrengiant pėsčiųjų ir dviračių takus Tilto gatvėje, paaiškėjo, kad ėmė slinkti šlaitas. Todėl reikėjo keisti techninius sprendinius, o tam teko keisti projektą", – pasakojo B.Markauskas.

Būsime panašesni į miestą.

Bus gerokai patogiau

Kelininkai visą Tilto gatvės remonto laiką leido eismą viena kryptimi. Dėl to rangovams buvo sudėtinga įgyvendinti užduotis.

"Tikimės, kad projektą pavyks užbaigti iki metų pabaigos. O kelio dalį nuo Gargždų ligoninės iki tilto pavyks išasfaltuoti dar šią savaitę. Asfaltas bus paklotas į abi puses. Tai reiškia, kad eismą bus įmanoma paleisti. Žmonės į Maciuičius jau galės važiuoti ne per greitkelį, o tiesiai – per tiltą. Tik bus ribojamas sunkiasvorio transporto eismas", – patikino B.Markauskas.

Eismas, tikėtina, bus nukreiptas Žemaičių Plento gatve, akmenimis grįstu keliuku, vedančiu į kalną.

Kelininkai asfaltavimo darbus ketino pradėti antradienį.

Prieš remontuojant Tilto gatvę buvo pakloti lietaus nuotekų tinklai, įrengti specialūs valymo įrenginiai.

Tik po šių darbų buvo imtasi kelio ir dviračių bei pėsčiųjų takų įrengimo. Šių komunikacijų laukė miesto bendruomenė, nes per tiltą žmonės traukia į istorinį Kalniškės piliakalnį.

"Gyvenimas gargždiškiams pagerės. Bus lengviau važiuojantiesiems į darbą ar vaikams, einantiems į mokyklą. Kelias taps trumpesnis. O dar pajudės kitos įvažos į miestą remontas. Nebebus gėda. Būsime panašesni į miestą", – juokavo B.Markauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Grazuolis seklintojas turetu gargzdiskiams padeti asfaltavimo darbuose!

S.S.S.

S.S.S. portretas
taip būna, kai konkursus laimi įmonės, kurios pačios asfalto nei kloja nei jo gamina. Rangovas šią atkarpą turėjo baigti rugsėjo pirmosiomis dienomis, o dar nebaigta ir dar neaišku kada bus baigta. O kai buvo vasara, geri orai, kažkodėl objektas merdėjo ir niekas nedirbo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių