Gatvės remontas – per šiuos metus

Uostamiestyje pradedami kapitalinio remonto darbai Mokyklos g. Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad bus remontuojamas ruožas nuo sankryžos su Verpėjų g. iki „Saulėtekio“ progimnazijos. Darbus planuojama atlikti per šiuos metus.

Pasak Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, įgyvendinant projektą bus siekiama sudaryti geresnes ir saugesnes sąlygas eismui, pėstiesiems, įrengti daugiau vietų automobiliams. Taip pat šie pokyčiai padidins eismo saugumą ir efektyvumą.

Vykdant minėtus darbus bus įrengta D (pagalbinės) kategorijos gatvė su 12 laikino sustojimo vietų – po šešias abiejose kelio pusėse, viena vieta bus skirta neįgaliesiems.

Uostamiesčio savivaldybės atstovai informavo, kad į projekto apimtis pateks ir mažo tipo žiedinės sankryžos įrengimas Mokyklos g. ir Laukų g. sankirtoje.

„Pagerės sąlygos ir pėstiesiems – numatoma įrengti pėsčiųjų perėjas su kryptiniu apšvietimu, dviejų metrų pločio šaligatvį, neregių vedimo juostas. Įgyvendinant projektą bus įrengiami ir nauji lietaus nuotekų tinklai. Numatomas sklandus remontuojamo gatvės ruožo suvedimas su esamomis nuovažomis, sankryžomis bei važiuojant „Saulėtekio“ progimnazijos link dešinėje pusėje esančiu šaligatviu jo neišardant“, – pranešė specialistai.

Vykdant darbus aplinkinių teritorijų gyventojai patirs laikinų nepatogumų.

Anot jų, Verpėjų g. bus įrengiama dar viena eismo juosta – į Mokyklos g. įvažiuoti ateityje bus galima dviem juostomis, o važiavimui priešinga kryptimi liks viena.

„Atskira rangos darbų sutartimi bus įrengiamas šviesoforas, skirtas reguliuoti automobilių eismą Mokyklos g. ir Verpėjų g. sankryžoje. Numatoma šviesoforinė sankryža su atskiromis posūkio į dešinę ir į kairę juostomis iš Verpėjų g. į Mokyklos g. bei saugiu kairiuoju posūkiu iš Mokyklos g. į Verpėjų g.“, – informavo Klaipėdos savivaldybė.

Kapitalinio remonto darbus planuojama atlikti per šiuos metus. Rangovas – bendrovė „Kesrama“, darbų vertė – 339 693 eurai.

Sutartis dėl šviesoforinės Mokyklos ir Verpėjų g. sankryžos projektavimo ir rangos darbų pasirašyta su bendrove „Klaipėdos paslaugos“, sutarties vertė – 81 067 eurai. Darbus taip pat numatoma atlikti per šiuos metus.

„Vykdant darbus aplinkinių teritorijų gyventojai patirs laikinų nepatogumų. Kad eismas rangos darbų metu vyktų kiek įmanoma sklandžiau, yra parengtos eismo organizavimo schemos“, – patikino Klaipėdos savivaldybės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S.

S.S.S. portretas
ir vėl gi laimi įmonė, kuri net neturi savo asfalto gamyklos. Vadinasi yra priklausoma nuo kitų įmonių gamyklų. Gamyklose kainos asfalto pakyla ir įmonės automatiškai susiduria su sunkumais, nes tenka arba mokėti daugiau arba ieškoti kaip pasidengti skirtumą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių