Gyvūnų prieglaudai – sunkūs laikai

Apie būtinybę plėstis kurį laiką kalbėję kačių ir šunų globos namų "Linksmosios pėdutės" įkūrėjai atsidūrė nežinioje. Jų planus stabdo tokioms įstaigoms nesvetimas finansų stygius.

Sekmadienį Klaipėdoje vyks tradicinis, jau šeštas šunų bėgimas, kuriame tikimasi surinkti pinigų naujos prieglaudos statyboms.

Įstaigos "Linksmosios pėdutės" steigėja Simona Šakinytė šypsosi kalbėdama apie renginio idėją ir sykiu neslepia nerimo dėl ateities.

Įgyvendinti svajonę trukdo lėšų stoka.

"Tikslų turime daug, tačiau pirmiausia šunų bėgimas kilo siekiant išlaikyti gyvūnus. Šiemet tai antras toks renginys, kai lėšos renkamos būtent didesnės prieglaudos sklypui pirkti. Atsirado poreikis plėstis, nes dauguma žmonių nori mums patikėti savo gyvūnus. Esame mažiausia prieglauda Klaipėdoje, tad jau nusižiūrėjome vietą, kurioje galėtų būti statoma prieglauda. Kol kas neturime tam pinigų, todėl negalime džiaugtis per anksti ir teigti, kad būtent ten ir būsime. Gali būti, kad pardavėjas mūsų nelauks", – kalbėjo S.Šakinytė.

Įsikurti žadama miesto teritorijoje.

"Esame turėję prieglaudą ir rajone, tačiau ten mažiau potencialių šeimininkų ir savanorių. Mieste mums būtų patogiau", – aiškino pašnekovė.

Naujoje prieglaudoje gyventų du kartus daugiau keturkojų nei jų yra šiuo metu.

"Dabar vienu metu galime turėti iki 30 katinų ir tiek pat šunų, dažniausiai jų būna apie pusšimtis. Daugiausia esame laikę per 60. Manome, kad ateityje šis skaičius galėtų dvigubėti. Labai daug gyvūnų, net jei ir turėsime naujas patalpas, negalėsime išlaikyti, nes tam reikia ir daugiau žmonių. Esame už kokybišką globą, kad gyvūnai visą dieną nesėdėtų voljeruose, kuo daugiau vaikščiotų, lakstytų. Kartu mes važiuojame prie jūros, į gamtą. Kuo daugiau turi, tuo daugiau reikia skirti laiko", – įsitikinusi S.Šakinytė.

Kol kas surinkta pinigų suma – maža. Iš pavasarinio bėgimo – apie 400 eurų.

"Labai sunku, nes reikia išlaikyti ir tuos, kuriuos turime dabar. Apskritai paskutinį mėnesį prieš dviejų procentų gavimą – spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje – gyvename kukliai. Praktiškai nebebūna pinigų gyvūnams išlaikyti, ką jau kalbėti apie atsidėjimą", – liūdnai tarstelėjo pašnekovė.

Vyksiančiu renginiu klaipėdiečiai skatinami ne tik stiprinti savo sveikatą, bet ir prisidėti prie įstaigoje gyvenančių prižiūrimų kačių ir šunų gerovės. Aukos dydį renkasi pats dalyvis. Bėgimas vyks spalio 8 d. 11 val. Klaipėdos vasaros estradoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v.v.

v.v. portretas
Kai kuriems komentatoriams atrodo labai toli iki supratimo, jog pasaulyje gyventi gyvūnai turi lygiai tokią pat teisę, kaip žmonės. Kiekvienam turi atsirasti niša, kas to nesupranta - pagalvokit apie saviutilizaciją, nes iki žmogaus jums dar toli...

qqq

qqq portretas
...gut...eik pasigydyti,,beveik kiekviename žodyje klaidos...mokykis rašybos nepezėjęs.Bene girtas esi ?:)

Viktorija

Viktorija  portretas
Linkėjimus savo sau palik, man nusispjaut ant tokių kaip tu su savo linkėjimais :) Tavo nuomonės neklausiau o tik palyginau. Daugiau čia ritoriškas klausimas buvo
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių