Į Klaipėdos rajoną pareigūnai viliojami ir tūkstantinėmis išmokomis

  • Teksto dydis:

Vis daugiau rajonų susiduria su pareigūnų, mokytojų ir gydytojų trūkumu. Šiai problemai spręsti vietinės valdžios imasi finansinių paskatų, praneša LNK.

Klaipėdos rajono policijoje turėtų dirbti apie 80 pareigūnų. Trūksta – 24, arba ketvirtadalio komandos.

„Trūksta veikloje ir reagavimo padalinyje. Jeigu kažkur yra daugiau neužpildytų reagavimo padalinių, kai ateina naujų pareigūnų, orientuojamės į tas pareigas, kur jų poreikis didesnis“, – su problema supažindino Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Policininkų trūksta ir kitur Klaipėdos apskrityje.

„100 proc. sukomplektuoti, kai šiandien visoje apskrityje yra 70 laisvų etatų, matyt, nėra realu, nes tiek mokykla neparuošia per metus net per visą Lietuvą. Komplektas ant ribos, kuris jau gali kenkti tiesioginėms funkcijoms“, – problemą pabrėžė A. Motuzas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Dirbantiems policininkams tenka dalytis išaugusį krūvį. Tačiau pareigūnai sako, kad dar susitvarko: „Buvo ir COVID-19, ir pabėgėlių situacija. Susitelkėme ir gan gerai viską išsprendėme.“

Klaipėdos rajone pastebima ir kita bėda.

„Matome, kad dirbančiųjų amžius artėja prie ribos, kai gali išeiti į pensiją. Tai ne tik šių metų problema“, – pastebėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Klaipėdos rajono valdžia nutarė paskatinti pareigūnus, ypač jaunus, rinktis čia gyventi ir dirbti. Į rajoną atvykti policininkus skatins ne tik vienkartine 4 tūkst. eurų įsikūrimo išmoka.

„Jauniems žmonėms, kurie svarsto mokytis ir įgyti policininko profesiją, mokėsime kiekvieną mėnesį 250 eurų stipendiją, kol mokysis ir baigs mokslus. Manome, kad tai turėtų padėti, priešingu atveju bus problema“, – svarstė R. Markauskas.

Parama pasinaudojęs pareigūnas Klaipėdos rajone turės išdirbti bent trejus metus.

Klaipėdos rajono gyventojai įsitikinę, kad iniciatyva sveikintina, nes tikrai trūksta jaunų specialistų, buvo manančių, kad vienkartinė išmoka – per mažai, ypač šiais laikais, kai visi traukia į didesnius miestus.

Jauną žmogų finansiniai dalykai tikrai motyvuoja.

Kad tai rimta paskata, sako ir Klaipėdos apskrities policijos vadovas.

„Jauną žmogų finansiniai dalykai tikrai motyvuoja. Prie to prisideda ir mūsų buitpinigių mokėjimas, važiavimo išlaidos ir visi kiti pareigūnų socialiniai dalykai. Tai socialinis paketas ir savivaldybės parama“, – pabrėžė A. Motuzas.

Klaipėdos rajonas pernai išmokomis viliojo ir pedagogus. Skaičiuojama, kad jų į rajoną atvyko dirbti 27. Jiems išmokėta 36 tūkst. eurų. Pritrūkęs šeimos gydytojų Kretingos rajonas juos nuo pernai gundo 30 tūkst. vienkartine išmoka, bet į rajoną dar neatvyko dirbti nė vienas gydytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ooo

Ooo portretas
Prisireformavo ,dirbantys nerūpėjo patys išvaikė,rūpėjo tik kažkokios miglotos gairės.

Artūras

Artūras portretas
Pala. o tie kurie dirba, tai nesiskaito, tik atėję gali tikėtis tu ašarų t. y. po 111 eurų į mėnesį, nenustebčiau jei dar mokesčius nuo tos sumos nuskaičiuotų

nebera žurnalistų?

nebera žurnalistų? portretas
praneša LNK.? perpasudinami tv reportazai seni?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių