Jakų gyventojus sunervino statybos: dulkės net nespėja nusėsti

Šalia automagistralės Klaipėda–Vilnius, prie pat Jakų žiedinės sankryžos, rangovai rausia gruntą ir ruošiasi statyti naują didelį statinį. Teigiama, kad čia bus automobilių „Porsche“ centras. Tačiau vos tik prasidėjo statybos, Jakų gyvenvietė ir žiedinė sankryža paskendo dulkėse, o vėliau atsirado ir purvo.

Mašinų geriau nė neplauti

Į statybinę aikštelę sunkiasvoris rangovų transportas patenka iš Jubiliejaus g., centrinės Jakų arterijos.

Vienu metu į pagrindinį kelią ir atgal išsukinėja net po tris didžiuosius sunkvežimius.

„Nesuvokiama, ar statybininkai nesupranta, kad jų keliamos dulkės nuolat tvyro ore? Ką kalbėti apie tai, kad Jakuose žmonės gyvena, jiems kažkuo kvėpuoti reikia. Dulkės net nespėja nusėsti, nes sunkvežimiai zuja nuolat. Dulkių dozę gauna visi, kurie važiuoja žiedine sankryža. Ką tik nuplautu automobiliu per Jakų žiedinę sankryžą geriau nevažiuoti, bus tik tuščiai išleisti pinigai“, – pastebėjo vietiniai.

Įvažiavimas į sklypą suprojektuotas iš Jubiliejaus g. Planuojama 130 m ilgio jungtis – keliukas su dviejų juostų 6,5 m pločio asfaltbetonio danga bei 1,5 m pločio šaligatviu.

„Tačiau šiuo metu tai yra žvyrkelis, o tiksliau – išvažinėta pieva. Sunkvežimių vairuotojai tiek susireikšminę, kad iš šalutinio kelio į Jubiliejaus g. suka vadovaudamiesi principu – aš didesnis ir svarbesnis. Ryte į darbus važiuojantys vairuotojai turi stovėti, kol trys, vienas paskui kitą, iš šalutinio kelio išdundės sunkvežimiai, paskui save pakeldami didžiausią dulkių debesį. Jei kitaip neįmanoma vykdyti darbų, gal rangovai galėtų laistyti įvažą?“ – per buvusią kaitrą piktinosi vienas vairuotojų.

Asfaltuotų kelių teršti negalima, o jei taip nutinka, privalu nuplauti.

Nuvyko patikrinti

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistas Arvydas Vaitkus, vos tik gavo skundą dėl rangovų keliamų dulkių, iš karto nuvažiavo pasidairyti po Jakus.

„Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius patikrino situaciją vietoje. Apžiūros metu nustatyta, kad minimame žemės sklype pradėti žemės kasimo darbai. Pirmiausia pradėti įvažiavimo į žemės sklypą įrengimo darbai: nuimamas gruntas, pilama skalda. Nesant įvažiavimo (kelio) automobiliai važiavo per gruntą, dėl ko sklido dulkės. Atvykęs į statybvietę darbus vykdančios bendrovės direktorius paaiškino, kad įvažiavimo įrengimo darbus baigs per kelias valandas ir dulkės nebesklis, davė nurodymą automobilių vairuotojams mažinti važiavimo greitį, kad kuo mažiau sklistų dulkės. Laistyti grunto nebuvo galimybės, nes būtų teršiama gatvė“, – tikino A. Vaitkus.

Po dulkių – purvas

Tai, kad Jubiliejaus g. virto purvynu, paaiškėjo jau kitą rytą, kai Klaipėdos rajonas sulaukė lietaus.

Paliktos purvo vėžės byloja, kad sukta būtent iš šio sklypo.

Asfaltuotų kelių teršti negalima, o jei taip nutinka, privalu nuplauti. Tačiau rangovai veikiausiai vylėsi, kad gatvę nuplaus lietus. Penktadienį tie patys sunkvežimiai ir toliau zujo po Jakus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano Vardas

Mano Vardas portretas
Papils vandens bus tokia košė tiek ant kelio tiek ant lauko iš kurio važiuoja. Galės antrą straipsnį rašyti kodėl sunkvežimiai sugadino lauką ir asfaltą. Ir tada vėl nespėsit savo kibiriukų plauti.

Turėti turi ,bet įžūlumas nugali

Turėti turi ,bet įžūlumas nugali portretas
Visur turi laistyti...bet nelaisto

užuojauta

užuojauta portretas
na ten bent statybos vyksta, o štai Verpėjų gatvę sunkioji statybų technika pavertė kažkokia tranzito gatve. Kai kas pastebėjo, kad jie grįždami iš objektų, taip trumpina kelią į savo stovėjimo aikštelę. Ši gatvė pažymėta ženklu "Gyvenamoji zona" , o jie čia laksto niekieno netrukdomi.Visa Klaipėda ir apylinkės į apkasus panašūs
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių