Ką daryti kelyje pamačius kliūtį?

Važiuojant mieste ar užmiestyje vairuotojams pavojų kelia ne tik neatsargūs manevrai ar pasirinktas nesaugus greitis. Grėsminga ir kelyje atsiradusios kliūtys – iškritusios automobilių dalys, pamestos statybinės medžiagos, partrenktų gyvūnų palaikai. 

Vieni pastebėję kliūtis jas tiesiog apvažiuoja, kiti skambina bendruoju pagalbos telefonu, treti kliūtis pažymi programėlėse, taip esą perspėdami kitus.

Ką visgi reikėtų daryti kelyje pamačius kliūtį?

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistė Astos Kažukauskienės, vairuotojams,  nežinantiems, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, reikėtų pasiskaityti taisykles.

„Jei eismo dalyviams kyla abejonių, visada galima pasitikslinti pasiskaitant Kelių eismo taisykles“, – siūlė A. Kažukauskienė.

Kaip eismo dalyviai turėtų elgtis sudarę ar pastebėję kliūtį kelyje, aprašyta jų trečiajame skyriuje.

Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu. Pagal taisykles, eismo dalyviai, sudarę ar pastebėję kliūtį, pavojų kelyje, privalo kliūtį ar pavojų pašalinti, o negalėdami to padaryti turi pranešti policijai, pažymėti kliūtį ar pavojingą vietą ir visais įmanomais būdais įspėti apie kliūtį ar pavojų kitus vairuotojus.

Keliuose kliūtimi tampa ne tik atliekos ar gyvūnų palaikai, bet ir kiti keisti radiniai. Vienas netikėčiausių, pasak policijos vyriausiosios specialistės, buvo iš pažiūros naujas, dėžėje supakuotas televizorius.

Keliuose kliūtimi tampa ne tik atliekos ar gyvūnų palaikai, bet ir kiti keisti radiniai. Vienas netikėčiausių, pasak policijos vyriausiosios specialistės, buvo iš pažiūros naujas, dėžėje supakuotas televizorius.

„Kiek prisimename, televizorių pareigūnai rado tiesiog viduryje kelio, galbūt kam nors iškrito iš automobilio. Važiuojamojoje kelio dalyje pamesti televizorių reikėtų dar ir sugebėti“, – stebėjosi policijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>no

>no  portretas
Pritariu. Vokietijoje autobanuose net sustoti draudžiama, išskyrus automobilio gedimą. Ir tai jį reikia kiek įmanoma patraukti nuo kelio, skambinti tarnyboms ir išlipti leidžiama tik užsivilkus liemenę.Jokių padangų keitimų ar kažkokio remonto. Sėdėk ir lauk "avarinės".

Paklausiau pas anūkę

Paklausiau pas anūkę portretas
Ką daryti kelyje pamačius kliūtį? seneli, reikia atsargiai apvažiuoti ir turint galimybę pranešti Waze vartotojams, nors aš pats nežinau kaip tai daroma.

KAZYS

KAZYS portretas
Kelyje pamačius kliūtį, svarbiausia neužkliūti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių