Kada yra šonaslydis, o kada – ne?

Pareigūnai automobilio šoninio slydimo manevrą fiksuoja kaip chuliganišką vairavimą, tačiau būna išimčių. Nevalingas manevras užvažiavus ant slidžios kelio dangos ar kai posūkyje sudėtinga suvaldyti automobilį gali būti panašu į šonaslydį. Už tai pareigūnai vairuotojų nebaus.

Šonaslydis arba vadinamasis driftinimas yra automobilių sporto šaka, kuri praktikuojama tam skirtose uždarose aikštelėse. Toks vairavimas keliuose traktuojamas kaip chuliganiškas ir yra baudžiamas, kadangi sukelia pavojų eismo dalyviams.

Esant šaltiems orams, kai kelio danga apsnigta ir slidi, automobilį suvaldyti tampa sunkiau.

Pasak Klaipėdos apskrities Kelių policijos viršininko Aurelijaus Jankausko, kai automobilis nesuvaldomas dėl slidžios kelio dangos, jo vairuotojas už tai nėra baudžiamas.

„Kai kelio danga yra slidi, o vairuotojas, išsukdamas iš kiemo ar norėdamas apsisukti, labiau paspaudžia greičio pedalą (dėl ko jo automobilis gali pradėti slysti šonu), nebus baudžiamas“, – paaiškino A. Jankauskas.

Vis dėlto Kelių policijos viršininkas pabrėžė, kad pareigūnai, užfiksavę tokį įvykį, gali sustabdyti automobilį ir įvertinti situaciją, kiek automobilis slydo šonu, išsiaiškinti, ar toks manevras buvo daromas specialiai ir ar galėjo kelti grėsmę aplinkiniams.

„Taip pat yra atsižvelgiama ir į vairuotojo amžių, jo įgūdžius, automobilio modelį, kadangi galiniais ratais varomą automobilį suvaldyti sunkiau“, – teigė A. Jankauskas.

Šiais metais chuliganiško vairavimo atvejų pareigūnai Klaipėdos gatvėse dar nepastebėjo, o nedaug nuslydęs automobilis Kelių eismo taisyklių nepažeidžia.

„Eismo juostoje ar posūkyje į šonus pradėjusio slysti automobilio vairuotojas nėra baudžiamas. Manau, tuo metu pats vairuotojas patiria stresą ir kitą kartą pasirinks mažesnį greitį arba saugesnį kelią“, – pasakojo A. Jankauskas.

Policijos viršininkas pabrėžė, kad pareigūnų sustabdomi vairuotojai visada teisinasi taip pat.

„Ar tai būtų tyčinis slydimas šonu, ar ne, vairuotojas visada sakys, kad jie tai padarė netyčia, bet pareigūnai patys įvertina situaciją ir gali nustatyti, ar tai buvo specialiai atliktas manevras, ar ne“, – teigė A. Jankauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
galas paslydo ir bauda lgbt konservine policija

Donoras lietuvis

Donoras lietuvis portretas
Jeigu patiksi milicininkui. Tai nebaus . Jei nepatiksi. Tai prisikabins.

K.

K. portretas
Visos sąlygos korupcijai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių