Kaip baigti įstrigusius darbus?

Restruktūrizaciją paskelbusios ir darbus dviejuose projektuose Klaipėdoje sustabdžiusios įmonės „Kavesta“ problemos prislėgė klaipėdiečius. Uostamiesčio vadovai ėmėsi spręsti ieškoti išeities, kaip padėti gyventojams.

Darbininkai pradingo

Įmonė „Kavesta“ šiemet Klaipėdoje turėjo du nemažos apimties projektus.

Vienas jų – Vitės kvartale – keliuose J. Janonio, Malūnininkų, Švyturio, Smilties Pylimo ir Sportininkų gatvių kiemuose.

Prieš šešis dešimtmečius pastatytų namų kvartale įmonės darbininkai turėjo įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, sutvarkyti ir pačius kiemus.

Visą vasarą aktyviai dirbę „Kavestos“ darbininkai rudeniop persikėlė prie J. Janonio g. 26 ir 28 bei greta esančio devynaukščio namo, priskiriamo Smilties Pylimo gatvei.

Spalio pabaigoje nebaigę automobilių aikštelės įrengimo bei išardę įvažą prie dviejų namų, įmonės darbininkai dingo.

Taip pat atsitiko ir Liepojos gatvėje, kur „Kavestos“ darbininkai tiesė paralelinę pagrindinei gatvę bei pėsčiųjų ir dviratininkų taką prie jos.

Tuo pačiu metu įmonė nutraukė darbus Liepojos gatvėje, čia gyvenantiems nuosavų namų savininkams palikdami užtvertas įvažas į kiemus.

Pasikvietė antstolį

Paaiškėjo, kad taip atsitiko dėl įmonės restruktūrizavimo.

Šie metai skaičiuoja paskutines dienas, o minėtose miesto vietose gyvenantys žmonės suka galvas, ar ir kitais metais jų problema išliks tokia pat aktuali.

Klaipėdos mero pavaduotojas Algirdas Kamarauskas patikino, kad jau ieškoma sprendimų.

Jis minėjo, kad vakar antstolis turėjo užfiksuoti situaciją Liepojos gatvėje.

„Šiame projekte sutartį su „Kavesta“ nutraukiame, jie pradelsė darbus, nesilaikė numatyto grafiko. Skubos tvarka organizuosime įvažų sutvarkymą. Kad žmonės galėtų išvažiuoti iš savo namų, reikės nustumti gruntą ir papilti žvyro. O likusiai daliai darbų bus skelbiamas konkursas“, – suteikė vilties A. Kamarauskas.

Žiemą, kol kelio darbai nevykdomi, bus ruošiami procedūriniai dalykai, o pavasarį bus galima pasitikti turint naują rangovą darbams šioje vietoje užbaigti.

Laukia teismo sprendimo

Aptardamas Vitės kvartale pradėtus darbus, vicemeras teigė, kad sutartis su „Kavesta“ dar galios ir 2024 metais.

„Antradienį buvome susitikę su „Kavestos“ atstovais ir sužinojome, kad kitų metų pradžioje laukiama teismo sprendimo. Juo bus paskelbta, ar įmonė restuktūrizuojama, ar bankrutuoja. Nuo to priklausys ir tolimesni veiksmai. Įmonė yra radusi subrangovą ir prašo mūsų leidimo papildyti sutartį bei darbus užbaigti. Bet tokia eiga būtų galima, jei įmonę bus leista restruktūrizuoti. Jeigu vyks bankroto procedūra, veiksime taip pat, kaip Liepojos gatvėje“, – paaiškino A. Kamarauskas.

Antruoju variantu antstolis, padedamas techninės priežiūros specialistų, fiksuotų jau atliktus darbus ir būtų skelbiamas konkursas, kurį laimėjusi įmonė turėtų juos baigti.

„Stengsimės tą dalyką padaryti greitai. Viskas priklausys nuo likusių darbų apimties. Tokią turime situaciją. Liūdniausia situacija yra ties tuo namu, kuris renovuojamas. Ten iškasta, net pagrindai nesuformuoti. Kaip greitai pavyks visa tai padaryti, priklausys nuo teismo sprendimo. Jei bus skelbiamas bankrotas, fiksuosime situaciją ir bandysime sutvarkyti bent tą vietą, kad gatvė būtų išvažiuojama. Jei įmonė bus restruktūrizuojama, turėsime subrangovą, kuris galės tuos darbus vykdyti, aišku, jeigu leis oro sąlygos. Tą situaciją žinome, tikrai ją sekame, turime scenarijus, kaip problemas išspręsti“, – patikino vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gargzdai

Gargzdai portretas
Sveikinimai Kavestai su dar vienu žlugusiu projektu, tikra tarybinė kompanija. Gargžduose jau 1.5m praėjo bet tako kaip niekas nebaigia link piliakalnio taip nebaigiau.

S.S.S.

S.S.S. portretas
konkursus su asfalto danga turėtų laimėti įmonės, kurios turi pačios asfalto gamyklas, arba turi sutartys su gamyklomis, kad tą asfaltą tikrai gaus. Nes dažnu atveju arba perka asfaltą arba persamdo kitus, kad uždėtų asfaltą. O dabar laimi konkursus bet kas ir po to ieško kas uždės asfaltą, o jeigu vietinės įmonės atsisako arba neparduoda norima kaina asfalto ir prasideda problemos. O dar jeigu ir bankrutuoja tokios įmonės, tai garantijų padarytų objektų nebelieka. O dabar pagalvokite, kad ir kita įmonė laimės užbaigti darbus, kaip ji jau gali nešti garantiją už kitų padarytus darbus. Todėl nelabai ir nori eiti kiti į konkursus užbaiginėti.

Kazimieras

Kazimieras portretas
Eilinė nesąmonė,- taigi matėme , kokiu tempu darbai vyko šiltuoju metų laiku. Krapštėsi keli žmogeliai o kai kada visai niekas nedirbo,- tai darbai patys nepasidarys.Blogiaudia, kada laimi kompanijos , kurios neturi pajėgumų tiems darbams laiku atlikti o tada gaunasi bereikalingas darbų vilkinimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių