Kapinėms Klaipėdos rajone – dar viena vieta

Tęsiamos naujųjų Klaipėdos kapinių vietos paieškos. Nors dar prieš dvejus metus buvo atrinktos trys potencialios teritorijos kapinėms Klaipėdos rajone, vertinamas dar vienas variantas – sklypas šalia Kopūstų kaimo.

Veikiančiose Klaipėdos miesto kapinėse sparčiai mažėjant plotams, jų pakaks gal tik artimiausiems ketveriems metams.

„Buvome susitikę su Klaipėdos rajono atstovais. Klausimas kol kas yra svarstomas. Buvo atlikta studija, kurioje įvertinta nauja galima vieta kapinėms. Aš tų vertinimų kol kas nemačiau. Kalbame apie Kopūstų kaimą. Ši vieta tik įtraukta į studiją, nors kol kas nėra pasirinkta jokia konkreti teritorija kapinėms. Kai matysime bendrą vaizdą, tada bus sprendžiamas klausimas, apie kurią vietą konkrečiai galime kalbėti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Anot A. Žuko, rajono atstovai dėl būsimų kapinių šalia Kopūstų kaimo prieštaravimų nepareiškė.

Kopūstai – kaimas šiaurės vakarinėje Klaipėdos rajono dalyje, 2 km į šiaurę nuo uostamiesčio šiaurinės ribos.

Andrius Žukas / Savivaldybės nuotr.

Kada bus pasirinkta konkreti vieta naujoms kapinėms, A. Žukas atsakyti negalėjo, tačiau tikino, kad miesto administracija norėtų, jog tai įvyktų kuo greičiau.

Pagal galimybių studiją, kuri buvo parengta dar valdant praėjusios kadencijos tarybai, išnagrinėtos teritorijos, kurios galėtų būti panaudotos naujų kapinių steigimui.

Tos teritorijos buvo įvertintos, sureitinguotos ir kreiptasi į Klaipėdos rajono tarybą, kad būtų vienam ar kitam variantui pritarta.

Ši vieta tik įtraukta į studiją, nors kol kas nėra pasirinkta jokia konkreti teritorija kapinėms.

Tada esą ir gautas alternatyvus pasiūlymas iš Klaipėdos rajono savivaldybės.

Tuomet vėl paprašyta atlikti naujos potencialios kapinių teritorijos vertinimą tų pačių ekspertų, kurie prieš tai atliko galimybių studiją dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros.

Naujųjų kapinių vieta yra aktualus klausimas miestiečiams, jis gvildenamas dar nuo 2018-ųjų.

Per tą laiką galimybių studijos rengėjai iš 11 vertintų teritorijų buvo apsistoję prie trijų potencialių vietų Klaipėdos rajone – Glaudėnų, Vitinių arba Vytaučių kaimuose, kur būtų galima įrengti naujas uostamiesčio kapines.

Tikimasi, kad naujosios kapinės galėtų pradėti funkcionuoti nuo 2028 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkei

Pensininkei portretas
Turi būti pagarba ne tik mirusiems - parenkama tinkama vieta AMŽINAJAM POILSIUI - bet ir gyviesiems, kurių namai negali būti verčiami kapinėmis, o geriamas vanduo užteršiamas,arba atiduodama mažytė vertingos pajūrio kapų teritorijos kapams!!!

pensininkė

pensininkė portretas
o dievulėliau , kad mirusieji girdėtų ką kalba apie amžinojo poilsio vietą gyvieji, gėda turėtų būti ,kurie kratosi mirusiųjų visi mirsime ir visiems po mirties reikia tam tikro plotelio palaikams

Tiems triukšmaujantiems

 Tiems triukšmaujantiems portretas
33
VISI KOMENTARAI 33

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių