Kitąmet uostamiesčio renginiuose konfeti gali nebūti

Pasibaigus Lietuvos vakarų krašto dainų šventei, Vasaros estradoje vis dar apstu konfeti – smulkių įvairiaspalvių popierėlių, nusėdusių ant žolės ir takų. Nors aplinka jau žymiai tvarkingesnė, imta svarstyti dėl kitų metų – galbūt vertėtų miesto renginiuose konfeti atsisakyti?

Visur pribirusius mažus popierėlius iškrapštyti – sudėtinga. Be to, juos nupučia vėjas. Palikti irgi negalima – tai rėžia akį kiekvienam.

Negana to, vis populiarėjant tvarumo tendencijoms, konfeti, kaip ir balionų, veikiausiai neliks, nes jie – ilgai yrantys, kenksmingi gamtai.

„Po Vakarų Lietuvos dainų šventės prie Vasaros estrados visur mėtosi konfeti. Aplinka netvarkinga ir nesutvarkyta“, – į Klaipėdos savivaldybės problemų skiltį birželio 18 d. rašė klaipėdietis.

Mes estradą iššlavėme iš karto po dienos, o paskui ant paties kalno vėjai prinešiojo.

Apie šią situaciją organizatoriai žinojo ir aplinką ėmė tvarkyti vos pasibaigus renginiui. Pasak Klaipėdos savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Juozo Lenkausko, vienas kitas popierėlis gali atskristi.

„Mes estradą iššlavėme iš karto po dienos, o paskui ant paties kalno vėjai prinešiojo. Griežtai įsirašiau į savo dienotvarkę, kad kitais metais tokių dalykų renginiams išvis negalima. Tai yra netvaru“, – teigė A. J. Lenkauskas.

Konfeti buvo renkama ir šią savaitę. Iš viso surinkti du maišeliai atliekų. Anot direktoriaus, režisierių buvo paprašyta vietoj konfeti pasirinkti alternatyvą, tačiau buvo priimtas kitoks sprendimas.

„Trečiadienio rytą irgi buvau. Per lietų pirmadienį ir antradienį irgi rinkome. Tai bjaurus ir skausmingas darbas darbuotojams. Režisierius buvome įspėję, sakėme, kad šautų popierinius, kurie susivynioja į rutuliuką. Paskui pirmadienį ir antradienį ėjome aplink žoles rinkti. Daugiausia buvo prie fakelo, centrinio įėjimo ir tarp pirmų trijų eilių“, – sakė A. J. Lenkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uždrausti visus renginius palikti tik pederastų paradus

uždrausti visus renginius palikti tik pederastų paradus portretas
galės tvarioj aplinkoj tvariai vaikščioti

to svecias

to svecias portretas
gal zinote kur vykdomi valymo darbai. kaip tais miestas visas murzinas, neva;lytas.. dar senu lapu atrastumete.. kas tas konfeti

Svečias

Svečias portretas
Šaukštai po pietų. Tas, kuris sugalvojo teršti gamtą, savo laisvalaikiu lai eina ir renka, kartu į draugiją pasikvietęs prijautusius. Eiliniai darbuotojai tikrai neturėtų darbo metu rinkti popierėlių. Kita išeitis - pasikviesti į talką darželinukus. Savo "mažais pirščiukais" greit surinks... Tik reikia garantuoti atlygį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių