Klaipėda padės Joniškio rajonui

Uostamiestis teiks pagalbą Joniškio rajonui. Į Klaipėdos sutrikusio vystimosi kūdikių namus bus priimami mažyliai iš šios savivaldybės. Joniškio rajono globos įstaigos yra perpildytos. Tokia pati situacija yra ir Šiauliuose.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė pasakojo, kad Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namai jau buvo priėmę mažylius iš Joniškio rajono.

Tai buvo daroma, pasirašius specialų dokumentą. Tačiau, anot vedėjos, paprastai kūdikiai į kitoje savivaldybėje esančius globos namus priimami pagal pasirašytą bendradarbiavimo sutartį.

Antradienį ji buvo teikiama tvirtinti miesto tarybai. Pasak J.Asadauskienės, savivaldybei kūdikių priėmimas nieko nekainuos. Sutrikusio vystimosi kūdikių namai finansuojami valstybės lėšomis.

Miesto tarybos narys Mindaugas Žilys tvirtino, kad Klaipėdos savivaldybė turi jau vienuolika tokių sutarčių su skirtingais mietais. Politikas atkreipė dėmesį, kad šioje bendradarbiavimo sutartyje nėra numatyta punktų, kurie apsaugotų Klaipėdos miesto ir rajono vaikus.

„Kas būtų, jei pas mus atsirastų didesnis poreikis – neturėtume, kur dėti savo vaikų? Ar turėtume juos priimti iš kitų savivaldybių?“, – klausė tarybos narys.

J.Asadauskienė aiškino, kad Klaipėdos sutrikusio vystimosi kūdikių namuose gyvena maža dalis klaipėdiečių. Dauguma jų yra iš kitų miestų.

„Bendra tendencija yra mažėjanti. Kažkada Klaipėdos sutrikusio vystimosi kūdikių namuose buvo 80 vietų. Dabar yra 55 ir jos ne visada būna užpildytos. Turėdami laisvų vietų mes negalime atsakyti kitoms savivaldybėms, nes įstaiga išlaikoma iš valstybės lėšų“, – teigė vedėja.

Miesto taryba pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su Joniškio rajono savivaldybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių