Klaipėdą sergsti policijos patruliai: darbingiausi – savaitgaliai ir šventinės dienos

Uostamiestyje šviesiu paros metu viešąją tvarką prižiūri dešimtys įvairių padalinių ir skyrių policininkų. Darbingiausi pareigūnams – savaitgaliai ir šventinės dienos, kai mieste vyksta daugybė renginių.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) duomenimis, darbo dienomis dirba šeši viešąją tvarką ir saugumą užtikrinantys, į pranešimus reaguojantys ir patruliuojantys Reagavimo skyriaus ekipažai, o užduotis vykdančių, bet, prireikus, reaguoti pasirengusių Veiklos skyrių ekipažų – keturi.

Naktimis patruliuoja keturi arba penki pareigūnų ekipažai, savaitgalį jų skaičius padidėja iki šešių ar septynių, kadangi tomis dienomis, o ypač savaitgalio naktimis, iškvietimų padaugėja.

„Savaitgaliais daugiau piliečių nori atsipalaiduoti, pasilinksminti, todėl eina į restoranus, barus, o iš mūsų pareigūnų atliekamos analizės matoma, kad tokiu atveju iškvietimų tikimybė – didesnė“, – teigė Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Gyventojų saugumą užtikrina ne tik Reagavimo ir Veiklos skyrių policininkai. Yra ir kitų padalinių, kurių pareigūnai patruliuoja mieste.

„Uostamiestyje patruliuoja ir Viešosios tvarkos tarnybos specialiosios parengties kinologai, Kelių policijos skyriaus ekipažai, taip pat Karo policijos, Viešojo saugumo tarnybos pajėgos“, – vardijo A. Grauslienė.

Pasak poskyrio vedėjos, šventinėmis dienomis, kai mieste vyksta renginiai, policijos pajėgos stiprinamos, atsižvelgiant į patį renginį, jo mastą, dalyvių skaičių ir kitus aspektus.

„Kai mieste vyksta renginys, stipriname pareigūnų pajėgas, atsižvelgdami į tai, koks bus renginys, koks dalyvių skaičius, kurioje vietoje jis vyks. Jeigu yra poreikis, patruliuoti padeda ir policijos rėmėjai – Lietuvos šaulių sąjungos nariai“, – pasakojo A. Grauslienė.

Visi Klaipėdoje esantys policijos ekipažai yra mobilūs. Pareigūnai patruliuoja automobiliais, motociklais, keturračiais, dviračiais ir net riedžiais.

A. Grauslienė teigė, kad esant poreikiui pareigūnai patruliuoja ir pėsčiomis, tačiau privalo būti visada pasirengę nedelsiant reaguoti iškilus pavojui žmogaus gyvybei ar sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad ne

Kad ne portretas
Kiek mačiau tai tik mergelės su forma, patrulių nesimato, jie išnyko kai panaikino patrulių rinktine.

Dėl Klaipėdos priekaištų nėra, bet

Dėl Klaipėdos priekaištų nėra, bet portretas
Kur tą moterį neseniai ne Klaipėdoje nušovė policininkas, štai, toks dalykas tik įrodo ko verti pagal Minsko milicijos mokyklos studijų programą nuo 1988 m mokomi visi policininkai būsimi MRU, tada kitaip vadinosi. Taip pat verta žinoti, kad ir būrelis ministrų, kai kurie viceministrai, politikai, klerkai, įtaisyti postuose, kur vyksta Europinių lėšų perskirstymas, prokurorų nemažai, kur pagarsėja purvinais dalykais ir teisėjų nešvarių kuopelė....vusa tai irgi Minsko milicijos mokyklos programos rezultatas Lietuvoje per tarpininką MRU. ten ir daugiau yra atrakcionų, ne vien beraščiai ir menkaverčiai, išleisti su magistrų mokslo laipsniais bei diplomais iš MRU. Tokia nuomonė. Grįsta faktais.

herkus

herkus portretas
patrulis matosi yra labai patikimas, o kas tie trys iš abiejų šonų?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių