Klaipėda šildymo dar neišjungs

Tarp klaipėdiečių vėl kilo erzelis – kol vieni tvirtino, kad šildymą jau reikėtų išjungti, kiti skundėsi, kad daugiabučiuose namuose per šalta, o atvėsus orams ir išjungus šildymą, situacija būtų dar prastesnė.

Ruduo ir pavasaris skiriasi

„Facebook“ paskyroje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ vienas vyriškis uždavė klausimą, kada Klaipėdoje bus išjungtas šildymas. Po šiuo įrašu pasipylė dešimtys komentarų. Dalis už tai, kad šildymas būtų išjungtas, kita dalis – prieš.

„Manau, trijų parų vidutinė temperatūra bus daugiau nei dešimt laipsnių, pavasarį visada galima anksčiau išjungti, nes daugiau saulės, lauko sienos sausesnės, ruduo ir pavasaris nėra tas pats. Manau, devyni iš dešimties sutiktų, kad šildymas būtų išjungtas, o viena dešimtoji galėtų šildytuvus įsijungti“, – samprotavo klaipėdietis.

„Pas ką jau čia taip šildo? Pas mus, jei tik lauke plius dešimt, išsijungia visiškai šildymas. Namas nerenovuotas Nidos gatvėje“, – rašė kitas gyventojas.

„Kokį išjungti, ryt jau aštuoni bebus šilumos“, – priminė dar kitas klaipėdietis.

Turbūt tokia anomalija gavosi ta viena diena visoje Lietuvoje.

Sumokėjo 160 eurų

Į „Karštą telefoną“ vakar paskambinusi Nijolė tvirtino, kad jos namuose šildymas išjungtas nuo antradienio, kai lauke buvo 20 laipsnių šilumos.

„Esu labai supykusi, kad išjungė šildymą. Nešildo nuo antradienio, tikrai būtent tą dieną jį išjungė. Suprantu, kad Vilniuje išjungė šildymą, ten yra šilčiau, bet pas mus, kai bus naktimis 5–7 laipsniai, išjungti nereikėtų“, – piktinosi moteris.

Dėl šildymo skundžiamasi ir „Facebook“ grupėje „Mūsų Kretinga“.

Moters teigimu, gyvendama daugiabutyje, 54 kvadratinių metrų bute, ji už šildymą sumokėjo 160 eurų, tad piktinosi, kad net karštą dieną, kai lauke temperatūra siekė 23 laipsnius, šildymas nebuvo išjungtas. Negana to, daugiabutis nėra renovuotas, tad kasmet už šildymą tenka sumokėti ne vieną šimtą eurų, skirtingai negu tiems, kurie gyvena renovuotuose namuose.

Algis Gaižutis. Vytauto Petriko nuotr.

Sprendimas dar nepriimtas

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis, laikinai atliekantis skyriaus vedėjo funkcijas, teigė, kad šildymas uostamiestyje tikrai dar nėra išjungtas.

„Prognozės yra stebimos. Bet kol kas apie išjungimą sprendimų nesame priėmę. Yra toks indikatorius – jeigu tris paras iš eilės vidutinė temperatūra – daugiau kaip dešimt laipsnių, tada jau galima spręsti apie šildymo sezono užbaigimą. Turbūt tokia anomalija gavosi ta viena diena visoje Lietuvoje. Vertiname ir tai, kad Klaipėda prie jūros, pas mus yra drėgmė, o prognozės tokios, kad visa ateinanti savaitė su lietumi, ir lauko temperatūra ne kažin ką, tad to sprendimo kaip ir nėra. Bet kaip ir minėjau, kas dieną stebime, žiūrime, ir ta situacija gali pasikeisti“, – tikino A. Gaižutis.


Klaipėdoje šildymo sezonai baigti:

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

2020 m. – balandžio 30 d.

2021 m. – gegužės 3 d.

2022 m. – gegužės 5 d.

2023 m. – gegužės 3 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista diskusija

Keista diskusija portretas
Vieni rėkia - išjunkite šildymą, langai atidaryti, šildome lauke esantį orą... Kiti aiškina, kad dar anksti išjungti šildymą, kadangi ateinantčios savaitės orai Klaipėdoje žada būti gerokai vėsesni. Dar vienas argumentas dėl šildymo atjungimo kuo greičiau -taip daro Vilnius. Žiūrim ką turim. Balandžio 13 d. Klaipėda apie 7 laipsniai, Vilnius apie 10-11 laipsnių, balandžio 14 d. Klaipėda apie 7-8 laipsnius, Vilnius apie 12 laipsnių, balandžio 15 d. Klaipėda apie 6-7 laipsniai, Vilnius apie 9-10 laipsnių, balandžio 16 d. Klaipėda 5- laipsniai, Vilnius apie 7 laipsniai, balandžio 17 d. Klaipėda 5-8 laipsniai, Vilnius 5-11 laipsnių, balandio 18 d. Klaipėda apie 6 laipsniai, Vilnius 6 laipsniai. Moralas - atjunkite šildymą Klaipėdojr ir gyvensime taip šiltai ir patogiai kaip Vilniuje. O šventas naivume!

Tam nenubiednėsim

Tam nenubiednėsim portretas
Nu bet tu ir debilas...

NENUBIEDNESIM

NENUBIEDNESIM portretas
reikia sutaupytus pinigus nuo sildymo skirti Ukrainos gyventojams jie neturi siltu drabuziu ,juos del vandens trukumo puola uteles ,moterims reikia higieniniu priemoniu,vaikuciams ir senukams reikia vaistu ,o cia reikia leisti siluma per langus ,sildo rusus kuriu cia privaziavo ir baltarusius ,be to ir mero nesigirdi,gal reikia kelti rikejams klausima del ankstesnio mero isejimo i pensija ,nes miestas arteja prie bankroto .ligonines prasiskoline ,milijonines skolos ,is kur gausime pinigu ,kodel nesiunciama maisto produktu ukrainieciams ,o jie cia kalba kad salta kazkokias sanitarines normas sugalvojo,kai rusu okupantai uzpuls Llietuva prades lietuviu deportacijas vel i sibiro kurortus.reikia kad vyriaysybe grieztai uzdraustu svaistyti pinigus ir dejuoti kad salta.praktiskai mes jau kariaujame su rusais,karo meto istatymus kuo greiciau priimti ir pradeti sauktiniu rezerva greicau pasaukti itarnyba,
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių