Klaipėda vėl vertins galimybę statyti naują regioninį stadioną

Prieš dešimtmetį pristatyta idėja greta Klaipėdos statyti sporto kompleksą su regioniniu futbolo stadionu liko neįgyvendinta ir iki šiol paseno – dabar ruošiamasi ją atnaujinti su ambicingesniais tikslais, tarp jų – ir didesnio stadiono planu.

Dar 2013 metais bendrovės „Nacionalinių projektų rengimas“ atliktoje galimybių studijoje numatyta, kad rytiniame Klaipėdos pakraštyje, tarp Palangos kelio, Tilžės ir Klemiškės gatvių galėtų būti pastatytas sporto kompleksas su 8-10 tūkst. vietų stadionu.

Tačiau dabar šioje vietoje – vis dar plynas laukas, o antradienį uostamiesčio savivaldybė paskelbė ieškanti, kas per dešimt mėnesių atnaujintų prieš dešimtmetį parengtą studiją: už tai siūlomas iki 50 tūkst. eurų atlygis.

Nauja studija turėtų savivaldybei padėti išsiaiškinti regioninio stadiono perspektyvas – jos rengėjų prašoma įvertinti galimybę šalia miesto statyti ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovų talpinantį ir UEFA reikalavimus atitinkantį stadioną.

„Privaloma komplekso sudėtinė dalis – futbolo stadionas turi talpinti ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovinių vietų bei atitiktų šiandieninius ir ateities UEFA reikalavimus“, – nurodoma Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbtose galimybių studijos atnaujinimo sąlygose.

Privaloma komplekso sudėtinė dalis – futbolo stadionas turi talpinti ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovinių vietų.

Tyrėjai taip pat turėtų numatyti kitas alternatyvas planuojamoje sporto komplekso teritorijoje, preliminarias jų kainas.

Prieš dešimt metų pristatytame tyrime be stadiono buvo numatyta galimybė statyti dengtą sporto ir sveikatingumo salių kompleksą, ledo ritulio areną, tinkliniui ir kitoms sporto šakoms tinkamas sales, kavinę.

Tiesa, kai kurie 2013 metais parengtoje studijoje numatyti sporto objektai jau pastatyti kitur: per dešimtmetį Klaipėdoje pastatytas 50 metrų plaukimo baseinas, rekonstruota futbolo mokykla, projektuojamas dengtas futbolo maniežas, pritarta koncesijos sutarčiai dėl ledo arenos su sporto salėmis statybos ir valdymo, suplanuotas sunkiosios atletikos centras.

Stadiono statyba rekomenduojama ir 2020 metais Klaipėdos savivaldybės užsakymu įmonės „Begra“ už 7,9 tūkst. eurų parengtos galimybių studijos išvadose. Jame vieta ir stadiono dydis nedetalizuojami, tačiau pažymėta, jog jis būtinas įvertinus sporto šakos populiarumą mieste – futbolas masiškumu jau lenkia krepšinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pamenu kai Švyturio areną statė ir buvo kalbų ar reikia, kas išlaikys ką ten daryti reiks.... Bus stadionas atsiras ir futbolo ir kitų sporto šakų sportininkai ir komandos ir savaime sirgaliai.

cha

cha portretas
tai bokštą piliavietėj tai dabar stadioną..Ar čia būtini dalykai kai reikia sutvarkyt vasaros estradą, esamus stadionus, pabaigt Baltijos žiedą ar skubiai gelbėt Senamiestį? Antra vertus, kas ten tame stadione bus? Kas eis ir žais, sportuos? Laike nesiorentuojat sapnai avies negyvos..:D) Jau turim Švyturio areną kurios verslininkai verkia dėl mažos naudos gavimo, bet per metus išstena padaryt tik kelis renginius:D) o žmonės net nekreipia dėmesio jeigu ten kas nors kada vyksta - rinka ir sveikas protas sako, kad lankytoją, klijetą, naudotoją reikia prisijaukinti ir prisipratinti..O ką gali prisipratinti, jeigu veikla beveik nevyksta? O jei kas padaroma tai dažniausiai tokios kokybės kad vieną kart atėjęs daugiau į tą pusę net galvos nepasuksi..;D)

adfbhmhj,

adfbhmhj, portretas
ta nauja vieta lb gera-patogu atvaziuoti-palej kelia ,jei reikia tai vien fules stadionas uz 50 mln.e nedideli pinigai,tiks ir koncertams
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių