Klaipėdiečio automobilį išdraskė beglobiai katinai: kas atlygins nuostolius?

Žvejybos uosto rajono gyventojas ne juokais įširdo, kai išvydo beglobių katinų išdraskytą savo automobilį. Vyras su pretenzija kreipėsi į savivaldybę, bet kas atlygins žmogui nuostolius – neaišku.

Lenda į variklio skyrių

Vyras aprašė situaciją, nutikusią Nemuno gatvėje ties 111 numeriu pažymėtu namu.

„Jau daug laiko veisiasi katinai, lenda į automobilių variklių skyrius miegoti. Katinai ieško šilumos. O mes jau ir nuostolių turime“, – rašte savivaldybei tikino žmogus.

Atidaręs variklio dangtį, vyras aptiko išdraskytą dangčio izoliacinę medžiagą.

„Rajono kaimynai buvo įsigudrinę tuos katinus šerti. Jų ten apie penkis ar šešis laksto“, – pastebėjo nukentėjusysis.

Nemuno gatvėje yra automobilių stovėjimo aikštelė, čia savo mašinas palieka daug Klaipėdos gyventojų, atvykstančių dirbti į uosto įmones. Aikštelėje stovi ir apynaujų automobilių.

Žmogus tikino, kad katinai šmirinėja tiek po saugomą automobilių aikštelę, tiek ir po netoliese esantį automobilių laužyną.

Kitame skunde gyventojai nurodė, kad toje pačioje vietoje yra paliktas atviras kanalizacijos šulinys, prašė miestą prižiūrinčių tarnybų jį uždengti. Įtarta, kad po žeme buvo įsikūręs benamis.

Pasirodo, kad prie šio dangčio kažkas nuolat šeria katinus nelegalioje šėrykloje.

Sulupės gatvėje yra beglobių katinų šėrykla, bet ji – visiškai kitoje vietoje.

Mėgsta „Mazda“ ir „Toyota“?

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis, išgirdęs klausimą, kas turėtų žmogui atlyginti nuostolius, sutriko.

„Jei stirna į kelią išbėga ir mašiną sudaužo, juk nekaltiname miškininkų. Reikia pasiaiškinti, ar ten legali šėrykla. Suprantu, kad žmogui nuostoliai. Klausimas, kas blogiau – ar katinai, ar pelės? Kai tik nėra katinų, į pastatų rūsius sulenda pelės. Aš savo garaže tokių storais žandais esu radęs, kad buvo matyti, kaip joms ten gerai. Ir išprašyti neišeina“, – pasakojo M. Poimanskis.

Katinų populiacija turi būti reguliuojama.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė irgi pasiguodė, kad taip pat turėjo panašių nuostolių.

„Ir į mano mašiną katinai vis lenda. Nežinau, kas jiems ten taip patinka. Katinai jau tokie yra“, – stebėjosi skyriaus vedėja.

Autoservisų specialistai pastebi, kad itin dažnai katinai įsisuka į dviejų markių automobilius – „Mazda“ ir „Toyota“. Remonto meistrai spėja, kad į variklių dangčių garso izoliacinę medžiagą kurį laiką buvo dedamos medžiagos, kurios ir vilioja katinus.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Populiaciją reikia reguliuoti

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja I. Kubilienė paaiškino tvarkas.

„Kai nutinka tokia situacija, legalių šėryklų adresus galima pasitikrinti internete. Šiuo metu Klaipėdos mieste įrengtos 77 vietos katėms šerti“, – patikino I. Kubilienė.

Kačių šėrimo vietos įkuriamos ne šiaip, o su tam tikra intencija.

„Katinų populiacija turi būti reguliuojama. Šėrimo vietos tam ir kuriamos. Katinai sterilizuojami, kad nesidaugintų nevaldomai. Pakerpamos ausytės, taip galima juos atpažinti“, – paaiškino I. Kubilienė.

Ji tikino, kad problemą matantys gyventojai gali ir patys apie situaciją pranešti dviem tarnyboms, kurios rūpinasi Klaipėdoje beglobiais gyvūnais.

„Pati idėja įrengti šėryklas kilo dėl siekio kontroliuoti dauginimąsi. Bet jei žmogus mato, kad katinai dauginasi be saiko, drąsiai skambina taryboms. Šiaurinę miesto dalį aptarnauja viešoji įstaiga „Būk mano draugas“, pietinę – įmonė „Nuaras. Bet nuo blogo elgesio kačių tai neapsaugos“, – sakė I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sausi 2diena savivaldybė be interneto

Sausi 2diena savivaldybė be interneto portretas
Klaipėdos savivaldybė liko be interneto – kaltos žiurkės Dalia Bikauskaitė, „Vakarų ...ekspresas“ Tai vyšnia ant torto

Iš delfi straipsnys

Iš delfi straipsnys portretas
s/per-europa/kaimynu-sostineje-ziurkiu-antpludis-gyventojai-gali-likti-be-televizijos-ir-interneto-

Autorės Astos ir Kubilienės tikslas

Autorės Astos ir Kubilienės tikslas  portretas
Sukiršinti auto turėtojus su gyvūnų prižiūrėtojais, nes Kubilienė tik taip išedejo savo vietoje, kiršink ir valdyk. Nepavyko tau Kubilienė, tu apgailėtina
VISI KOMENTARAI 143

Galerijos

Daugiau straipsnių